Sommerferien: Venter skadetopp denne uka

strand ferie sommer

De siste to-tre ukene har antallet reiseforsikringssaker nesten doblet seg. Skadesenteret til Europeiske Reiseforsikring har i øyeblikket rundt 600 telefoner daglig fra nordmenn som trenger hjelp på reise. På toppen av dette kommer skademeldinger meldt via nettet.

– Grunnen til den økte pågangen er at veldig mange er på reise samtidig akkurat nå. Med én gang skolen slutter, øker trykket på skadesenteret vårt, og vi bemanner deretter, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

De vanligste sakene dreier seg om forsinket bagasje ved utreise, ulike former for tyverier og matforgifting eller annen alvorlig magetrøbbel.

Føder i utlandet
Helårs reiseforsikring dekker blant annet tyveri eller skade på bagasje og utgifter til reise og overnatting ved forsinket ankomst. Men den viktigste dekningen er bistand og utgifter ved sykdom eller ulykke.

– Vi har som alltid på sommeren også håndtert drukningsulykker og fødsler i utlandet, sier Clementz.

Uke 29 – denne uka – er tradisjonelt den uka hvor det blir meldt inn flest reiseforsikringssaker. Fjorårets travleste dag for Europeiske Reiseforsikring var 18. juli. Bare denne dagen kom det 684 telefoner om alt fra avbestillinger på grunn av sykdom til lommetyverier og ulykkeshendelser i utlandet. I tillegg kom netthenvendelser.

Flere til Tyrkia igjen
Spania, Tyrkia og Hellas troner som vanlig øverst blant landene hvor det blir meldt inn flest saker fra. Hovedgrunnen er at det er hit veldig mange nordmenn reiser.

– Vi ser at Tyrkia er på vei opp som ferieland igjen, ut fra skadetallene hittil i sommer å dømme, sier Clementz.

– Vi ser for øvrig at nordmenn også er glade i å dra langt på tur om sommeren. De siste ukene har vi hatt mange saker fra mer fjerntliggende strøk som Mexico, Seychellene, Thailand og Iran. I løpet av sommeren håndterer Europeiske skademeldinger fra 70-75 ulike land, samtidig som vi bidrar med råd og praktisk hjelp for å håndtere ulike situasjoner, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.