Viasat blir skøytesportens hjem de fire neste sesongene

viasat

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledende underholdningstilbyder, har sikret seg de eksklusive nordiske rettighetene til å vise hovedkonkurransene til ISU, International Skating Union, frem til 2022/23-sesongen.

Fra høsten 2019 vil nærmere 400 timer med hurtigløp og kunstløp i verdensklasse fra ISU-konkurranser verden rundt bli vist direkte på NENT Group sine strømmetjenester, Viaplay og Viafree, samt Viasat sine betalingskanaler. I tillegg vil idretten få rikelig med dekning på NENT Group sine fri-TV-kanaler.

NENT Group kommer til å tilby seere i Sverige, Norge, Finland og Danmark eksklusiv dekning av følgende ISU-konkurranser:

VM og EM på skøyter, hurtigløp
Verdenscup på skøyter, hurtigløp
VM og EM på skøyter, kortbaneløp
Verdenscup på skøyter, kortbaneløp
VM og EM i kunstløp
ISU Grand Prix, kunstløp
VM og EM i synkronisert kunstløp

Skøytesporten tiltrekker seg et stort, lidenskapelig og voksende publikum på tvers av de nordiske landene, og har skapt noen av idrettens aller største stjerner.

Den norske lengdeløperen Håvard Holmefjord Lorentzen vant gull på 500 meter og sølv på 1000 meter under vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Sverre Lunde Pedersen vant sølv under allround-VM i 2018, og herrelaget til Norge er regjerende olympiske mestere i lagkonkurransen.

Skøytesporten har stått sterkt i Norge i lange tider, med medaljevinnere som Oscar Mathiesen, Hjalmar «Hjallis» Andersen, Knut «Kupper’n» Johannesen, Bjørg Eva Jensen, Geir Karlstad, Johann Olav Koss, Ådne Søndrål, Håvard og Hege Bøkko for å nevne noen.

De nordiske landene vil være vertskap for i hvert fall én ISU-konkurranse i hver av de kommende sesongene. Hamar vil arrangere hurtigløps-VM, både i allround og sprint, i februar 2020, samt allround-VM i mars 2022. Stockholm vil være vertskap for VM i kunstløp i mars 2021.

I april 2019 kunngjorde NENT Group at de hadde sikret seg rettighetene til å vintersport i form av alpint og nordiske grener fra 2021. Avtalen er gjeldende for de nordiske landene.

– Denne avtalen er nok en milepæl for NENT Group, når vi fortsetter å redefinere strømme- og TV-opplevelsen for sportstilhengere på tvers av Norden. Skøytesporten tiltrekker seg mange seere, og vil komplettere resten av vintersportsrettighetene vi nylig har sikret oss. Verdens raskeste og dyktigste skøyteløpere, tre ISU-konkurranser her i Norden, samt NENT Group sine produksjoner og kommentatorer i verdensklasse, betyr at våre seere har enda mer å se frem til i de neste fire sesongene, sier president og CEO i NENT Group, Anders Jensen.

– Dette er en av våre aller første avtaler i vårt nye partnerskap med ISU. Vi er stolte over å ha fått med oss NENT Group, som med sitt sterke engasjement for vintersport, og som med sine plattformer og merkevarer kommer til å hjelpe oss med å øke interessen for disse spennende idrettene. Distribusjonen på NENT Group sine strømmetjenester, i tillegg til rikelig med dekning på fri-TV, kommer til å gi tilgang til et stort, lidenskapelig og voksende publikum over hele Norden, sier Bruno Marty, senior visepresident av vintersport i Infront, som har meglet frem avtalen.

NENT Group viser mer enn 50,000 timer med verdens beste idretter direkte hvert år på sine strømmetjenester og TV-kanaler, blant annet NHL og KHL ishockey, UEFA Champions League, Bundesliga og Ligue 1-fotball, IndyCar, NFL Amerikansk fotball, boksing, tennis, basketball, håndball og golf.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.