MUSIKK: Matilda ute med låta «Her Too»

Sony.

Melodien til splitter nye «Her Too» skrev Matilda i samarbeid med Dagny og Magnus Bertelsen, og teksten med Dagny. Magnus og Matilda samarbeidet om produksjon.

De tre har skrevet poplåter sammen før, og denne gangen ville de få utløp for sine litt særere sider. Særlig med teksten gikk de annerledes til verks, og dypere inn i seg selv, enn de pleier.

– Noen ganger må man være hverandres hobbypsykologer hvis man skal finne noe ekte å skrive om. På et tidspunkt var det mer som en episode av Dr Phil enn en skrive-session, sier Matilda.

Les også:  MUSIKK: Vidar Busk ute med albumet "The Civilized Life"

Resultatet er en låt om hvor vanskelig det kan være å gå videre, og hvordan man da kan ende opp med å drive rovdrift på både eget og andres hjerter og følelser. Det er nemlig ikke alltid lett å slippe taket, selv når det er noe man selv har valgt og ønsker å gjøre. Selv når man har funnet en ny.

Les også:  Heimevernet feirer 75 år i Vågan

Å skrive låter som betyr noe for den som lytter er drivkraft for Matilda, og jobb og fritid blir liksom ett. Det har for eksempel ikke vært stort behov for solfaktor, siden hun har tilbragt mesteparten av sommeren i studio.

Nå skal hun ta noen dagers pause, riste av seg flyskammen (en del av disse studioene ligger et godt stykke unna basen i Oslo) og kanskje også pusse opp kjøkkenet. Men bare kanskje, for fronter, benkeplater og hvitevarer er ikke på langt nær like spennende som å skape, og slippe, ny musikk.

Les også:  MUSIKK: deLillos ute med låta "Det er havet som er størst"

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.