– Vi må samarbeide, og slutte å krangle i nord!

bodøposten

Manglende samarbeid i Nord-Norge hindrer utvikling av landsdelen, mener gruppeleder for Venstre i Nordland fylkesting, Arne Ivar Mikalsen.

Han er sikker på at samarbeid ville sikret oss både mer vei, bedre forhold for næringslivet og en bedre landsdel å bo i.     

– De interne kampene i nord gjør at prosjekter i andre deler av landet vinner kampen om pengene, og vi i Nord-Norge kommer stadig ut som tapere. Det må vi få en slutt på, sier Mikalsen. Han viser til at vi tidligere hadde Landsdelsutvalget, men at det de ti siste årene ikke har vært et formelt samarbeid i Nord-Norge. Det mener Mikalsen det må bli orden på.

– I 2014 kom det positive signaler om samarbeid fra fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Han er fremdeles i samme posisjon, men enda har det ikke skjedd noe.

Landsdelsutvalget ble i sin tid dannet fordi det var et behov for å ha en felles front i saker til beste for landsdelen. LU ble lagt ned i 2011, etter 37 år. Samarbeidet ble med dette i stor grad borte, men behovet er der fremdeles,  mener Venstres gruppeleder, som viser til at det i dag i stedet er mye krangling som ikke gjør noe godt for landsdelen vår.

Han ber nå fylkesrådslederen om å komme på banen for å få på plass et nytt, forpliktende samarbeid i Nord-Norge.

– Vi trenger en felles stemme som kan jobbe for bedre samferdsel og infrastruktur, bedre tilrettelegging for næringslivet, bedre utdanningstilbud, at vi skal ta regi på det grønne skiftet, og alt annet som er bra for Nord-Norge, sier Mikalsen, som mener det må bli slutt på at Nord-Norge er så skeptisk til forpliktende samarbeid.

– Uforpliktende møter med servering, det er vi gode på, forpliktelser, derimot, holder vi oss unna. Samarbeid lønner seg for alle parter, konkluderer Mikalsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.