Verdensmester skal inspirere Bodø-elevene

nordvik dronenord

Han har vunnet flere medaljer og er kåret til verdensmester innen bildrifting – på tirsdag inntar Fredric Aasbø Bodø videregående skole for å delta på lærlingesamling med Nordvik Fagskole.

– Vi skal ha det gøy og skape opplevelser, forteller Skolesjef Sven Forsbakk fra Nordvik Fagskole.

På tirsdag samles yrkesfagelever og lærlinger i Bodø for å la seg inspirere av verdensmester innen bildrifting, Fredric Aasbø. Her samles 24 lærlinger fra Nordvik sine avdelinger i Trøndelag, Nordland og Troms sammen med rundt 100 yrkesfagelever fra Bodø Videregående Skole med mål om å skape en felles læringsarena og heie frem fremtidens talenter som velger yrkesfag.

Dagen starter med inspirerende foredrag og nettverksbygging. Etter lunsj arrangeres det konkurranser hvor både lærlinger og elever skal konkurrere i aktiviteter relatert til bilsporten – alt fra dekkskifte til kalibrering.

– Det kommer til å bli fantastisk morsomt. Her skal elevene ut på arbeidstrening, og får muligheten til å teste kunnskapene med Aasbø som dommer. Vi er svært takknemlig for at skolen stiller med lokaler, og gleder oss over sammen å kunne tilby en unik arena for karriereutvikling og danne nettverk, sier Forsbakk.

På tirsdag ettermiddag gjøres parkeringsplassen utenfor Nordvik på Stormyra om til en racerbane, der Fredric Aasbø skal drifte i Nordvik fagskoles egen Toyota GT86. Aasbø, som er ambassadør for Toyota, ble i 2015 verdensmester i Formula Drift, og konkurrerer nå i Formula Drift Championship, som er øverste nivå i USA.

– Ikke bare har Aasbø levert strålende resultater på banen, han er også en inspirasjon til hvordan drømmer kan bli virkelighet – et budskap vi synes er viktig å fremme for lærlingene, forteller Forsbakk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.