Lokalt øl eller ost – hva går det mest av?

ost mat meieri

Svaret er ost! 2 av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Og til høsten er det Oste-VM i Bergen!

– Dette lover godt for årets store matbegivenhet, Oste-VM i Bergen i november. Nordmenn er på vei til å bli et osteelskende folk, sier administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist.

I 2016 dro Norge hjem med hele 17 medaljer fra Oste-VM i London, med Kraftkar fra Tingvollost som vinner av den gjeveste prisen. I år samles over 250 osteeksperter og 3000 oster under ett tak i Bergen.

– Vi gleder oss til Oste-VM som skal arrangeres i Bergen i november, og der håper vi norske oster vil konkurrere i toppen. Kvaliteten og mangfoldet av norskprodusert ost blir stadig bedre og større, vi har rett og slett hatt en osterevolusjon i Norge de siste årene. Ikke minst takket være godt arbeid fra organisasjoner som Norsk Gardsost og Hanen, sier Sundqvist.

Mest ost i Oslo og Trøndelag
Tall fra Ipsos Spisefakta viser at 22% av oss sier at vi spiser lokalprodusert ost minst en gang i måneden. Lokalt øl er det 15 % av oss som sier vi drikker månedlig.

Regionalt er det noen forskjeller. Lokal ost ser ut til å bli spist oftest i Midt-Norge og Oslo, der henholdsvis 29 og 27 % sier de spiser lokal ost minst en gang i måneden.

– Jeg heier på alle som spiser ost fra lokale produsenter jeg, men syns jo at vestlendingene bør klare å slå Oslo-folk i neste års undersøkelse. Er det Oste-VM i Bergen, så er det jo bare å spise seg innpå, avslutter Sundqvist.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.