Undersøkelse: Dette koster kredittkort

forbrukslån

Kontanter blir mindre og mindre brukt og de fleste av oss bruker daglig kort når vi skal betale, eventuelt en betalingsapp på smarttelefonen. Men vi trenger alle kort for å handle på nettet, legitimere oss og så videre.

Mange har fordommer omkring dette med kredittkort, men en undersøkelse på Nettavisen.no av kredittkort viser at kortene stort sett bare koster penger om du bruker av kredittgrensen over lengre tid.

Mange kredittkort har nemlig gratis kreditt, men bare om du betaler tilbake innen noen uker. Dessuten har mange kredittkort fordeler som gratis reiseforsikring, rabatter og lignende.

Men det er likevel noen kostnader man ikke slipper unna. Dette er:

  • Årsavgift
  • Uttaksavgift
  • Valutapåslag
  • Overføringsavgift
  • Papirfaktura gebyr
  • Purregebyr
  • Renter

Ikke alle kredittkort har alle disse avgiftene, men de fleste har noen av avgiftene. Mange av avgiftene vil ikke gjelde for alle kredittkort brukerne, men det er uansett viktig å vite om det koster penger å ta ut kontanter, veksle valuta eller overføre penger fra kredittkort kontoen til brukskontoen.

Det er med andre ord bruken av kredittkortet som avgjør hvor mye det koster, eller om du til og med kan spare penger på å ha et kredittkort med reiseforsikring, rabatter og lignende.

Og om du bruker kredittkortet til å låne penger over tid kan et kredittkort ha høye kostnader, derfor lønner det seg å betale tilbake så fort som mulig når man har mulighet til det.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.