Ber regjeringen rydde opp i Nord universitet-kaoset

nord universitetet

I desember sendte regjeringen tildelingsbrev til Nord Universitet hvor de ber om å ny struktur innen sommeren i år. I januar dukket statsråden opp på styremøtet til Nord universitet og fortalte at styret må beholde akkrediteringen av universitet, ifølge Nordland fylkeskommune.

I april sender statsråden så et brev til styrets medlemmer der statsråden understreker at de må ha fokus på å ha utdanninger nær der folk bor. Etter dette har statsråden svart i Stortinget at brevet likevel ikke kan oppfattes som en fredning av strukturen, samtidig som Statsministeren understreker alvoret i brevet.

– Regjeringen både detaljstyrer, overstyrer og dobbeltkommuniserer i denne saken. Det skaper uro og gjør at regjeringen har tatt på seg ansvaret for denne prosessen, sier fylkesordfører i Trøndelag Tore O. Sandvik (Ap).

– Regjeringen har både penger og mulighet til å styrke Nord universitet. Nå er det på tide at de tar i bruk vilje, sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll (AP) og Tore O. Sandvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.