Underpriset italiensk vin til skrei

mat

Det er sesong for skrei og mange familier planlegger en middag med fersk lofottorsk. Og for de som ønsker vin til maten finnes det en underpriset italiener som passer perfekt til skrei.

Emilia-Romagna har stort sett produsert vin av lavere kvalitet og omdømmet har blitt formet deretter. Inntil nå. I dag foregår det en revolusjon i området og produksjon av kvalitetsvin, med familieprodusenten Umberto Cesari i spissen. Av mange regnet som den ypperste produsenten fra området, er dette virkelig beviset på potensialet som ligger i vindyrkingen i området. Umberto Cesari produserer sangiovese-baserte viner av den beste kvalitet, og er nå å finne på det norske markedet.

Bli kjent med Umberto Cesari og du vil raskt finne ut hvordan lokale mat og vinkombinasjoner virkelig skal være. Ca’Grande Sangiovese Superiore. En seriøs vin med god struktur. Du finner den i basisutvalget i over 300 Vinmonopol.

Det kan være lett å tenke seg til en dyrere rødvin når skrei står på menyen, men det er på tide med en ny retning. I en prisklasse man neppe kan si nei til er Umberto Ca’Grande en av de bedre kjøp i 2018.

Fra en region som i hovedsak er kjent for parmesanost, parmaskinke og spaghetti bolognese åpner Emilia-Romagna dørene opp for kvalitetsvin.

Kombinasjonen mellom rødvin og torsk har lenge vært en lekende lett sammensetning for oss nordmenn. Kunsten er å finne den perfekte match. Duften av røde bær, roseblader, søt fiol og plomme. Tørre ungdommelige tanniner med elegant syre, og mindre sukkerinnhold.

Familieprodusenten Umberto Cesari har truffet nåløyet ved å bringe frem middels fyldighet og fruktige sanser. Feilfritt med nytrukken torsk. Rik på sangiovese-druen ønsker vi varmt velkommen til årets nykommer på det norske markedet.

Torskens etterlengtede kompanjong er prisvennlig, drikkeklar og av høy kvalitet. Nyt den med god samvittighet til kr. 109.90.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.