Disse julegavene bør forsikres

gullsmed

Har du fått en ekstra dyr gave til jul? Da kan det hende den trenger en egen forsikring. – Man bør vurdere en ekstra verdiforsikring på gaver, som klokker, kameraer og smykker. Dette er ofte så dyre objekter at de ikke dekkes av reise- eller innboforsikringen, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

– Mange tenker nok ikke på at de bør gjennomgå forsikringene sine på nytt etter å ha fått store gaver. Både reise- og innboforsikringer har som regel begrensninger i beløp, som ofte ikke vil være tilstrekkelig til å dekke tapet av en gjenstand på over 25-30 000 kroner, sier Persson.

Hvis du skaffer deg en egen verdiforsikring på dyre objekter, gjelder den vanligvis over hele verden og dekker tyveri, tap og nesten alle uforutsette skader. Egenandelen ligger på rundt 10 prosent av verdien av objektet.

Ha kvittering eller takst
Skadesjef Annika Persson foreslår at man kontakter forsikringsselskapet sitt og vurderer forsikringen hvis man får nye, dyre objekter til jul.

– Sørg for å ha alle kvitteringer som dokumenterer verdien. Noen ganger må en gjenstand takseres, for eksempel hvis man får et eldre smykke som gave, sier hun.

For eksempel vil smykke til 25 000 ha en årlig premie nær 500 kroner og et kamera til tilsvarende verdi ha en premie på cirka 600 kroner. Som regel må man allerede ha andre forsikringer i et selskap for å kjøpe en slik verdiforsikring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.