Tre personer druknet i februar

redningsselskapet

Tre menn omkom i drukningsulykker i februar, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. To druknet etter å ha gått gjennom isen, mens en omkom under dykking.

Så langt i 2021 har seks personer druknet i Norge, mot fem på samme tid i fjor. Fire av drukningsulykkene i år har skjedd etter fall gjennom isen, mens to har omkommet under dykking. 

– I tillegg har det vært en rekke nesten-ulykker på isen i vinter, der folk enten har reddet seg selv eller fått hjelp til å komme seg opp, sier Tanja Krangnes, leder for fagområdet drukning i Redningsselskapet.

Les også:  – Utbedring av norske veier kan spare liv

De to drukningsulykkene etter fall gjennom is i februar skjedde begge i forbindelse med isfiske. I Innlandet omkom en mann i 60-årene da han gikk gjennom isen i Nessundet på Mjøsa.

I Trøndelag ble en mann i 80-årene meldt savnet etter at han ikke kom tilbake fra isfiske på Straumfjorden i Hitra kommune. Han ble funnet etter et søk som gikk over flere dager.

En mann i 30-årene ble funnet omkommet dagen etter at han meldt savnet da han ikke kom opp etter et dykk ved Askholmene utenfor Drøbak i Viken.

Les også:  40 prosent av dødsulykkene skjer fordi trafikanter bryter trafikkreglene

Alle de seks som har druknet i årets to første måneder var menn. Den yngste var 19 år, mens den eldste var 81 år.

To av ulykkene har skjedd i Innlandet fylke. I Finnmark, Trøndelag, Vestland og Viken har hver hatt en drukningsulykke. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.