Tilbydergruppen Nordland Forbinde trekker seg fra OPS-prosjektet E10 Hålogalandsvegen

statens vegvesen

Bare en tilbydergruppe står igjen i konkurransen om å få bygge og drifte E10/rv. 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt. Fortsatt mulig å lande kontrakten, mener Statens vegvesen.

Statens vegvesen beklager at to av de tre kvalifiserte tilbydergruppene har trukket seg fra konkurransen om å få bygge og drifte E10/rv. 85 Tjeldsund-Gullesfjordbotn-Langvassbukt. Via Borealis trakk seg i midten av februar, og nå drøyt seks måneder senere, trekker også Nordland Forbinde seg.

Les også:  Ny asfalt på E6 i Saltdal

– For oss som utbygger er det selvsagt uheldig å stå igjen med kun en tilbyder i en konkurranse for en så stor og omfattende utbygging, sier direktør for utbygging i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik.

Statens vegvesen mener likevel det kan føre fram å gjennomføre den planlagte tilbuds- og forhandlingsfasen med den ene tilbydergruppen som fortsatt er med, Skanska Hålogalandsvegen.

– De har solid erfaring fra store OPS-prosjekter, utbygginger og drift i arktiske strøk. Klarer de å levere et tilbud godt innenfor den økonomiske rammen Stortinget har vedtatt, vil anskaffelsen og utbyggingen kunne gå som normalt, sier Davik.

Les også:  Ny asfalt på E6 i Saltdal

Med dagens økonomiske bakteppe mener vegvesenet at det fortsatt ligger et klart konkurranseelement i anskaffelsen og at gjenværende tilbyder uansett må strekke seg for å være sikker på å få oppdraget.

Første tilbud leveres innen 15. september 2022. Det er lagt opp til å inngå kontrakt sommeren 2023. Det muliggjør byggestart samme år med antatt byggetid 6-7 år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.