Gjør deg klar til høstkvelder med nyheten Solis oljelampe fra Stelton

stelton

Solis oljelampe er enkel, nesten monumental i formspråket. Designeren Søren Refsgaard har lekt med motsetningene i materiale, form og farger.

Oljelampen er laget av metall – et materialvalg som refererer til Steltons design-DNA, men med bearbeiding og etterbehandling har materialet fått en svært organisk og imøtekommende form. Det er kontraster som møtes – den glatte over aten, de matte fargene – et kaldt materiale som ved formgivning er gjort mykt, nesten taktilt. Likevel har den et både maskulint og feminint uttrykk avhengig av om du velger oljelampen i fargen ’black’ eller ’rose gold’.

Når oljelampen er i bruk, gir den et direkte innsyn til den blafrende ammen. Når oljelampen er slukket, er veken minimal og Solis’ monumentale form inngår dermed som et skulpturelt element i innredningen.

Lyskilden til Solis er 100 % vegetabilsk oljelys, som avgir færre sotpartikler enn f.eks. stearinlys. Lyset er produsert av RSPO-serti sert palmeolje. Det sikrer at palmeoljen kommer fra bærekra ig produksjon. De vegetabilske oljelysene har en brennetid på 40–50 timer og selges separat.

Solis oljelampe vil være å nne på nett og i butikker fra september 2022.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.