Tidenes mest ekstreme sesong av tv-serien «Vinterveiens helter»

natgeo

I løpet av seks år har de norske bilbergerne Thord, Bjørn og Jo Roger blitt internasjonale tv-kjendiser. Nå kommer den sjette og mest ekstreme sesongen av «Vinterveiens helter» på National Geographic. Serien vil bli sendt på tv over hele verden.

«Vinterveiens helter» sesong 6 har premiere på National Geographics tv-kanal torsdag 7. oktober kl. 21.00. Hovedkarakterene Thord Paulsen, Bjørn Lægreid og Jo Roger Blengsli, har alle vært med i samtlige av seriens sesonger. I tillegg blir man kjent med en rekke nye helter i løpet av sesongen.

Henger utfor veien
Denne sesongen ble filmet under den kaldeste og mest ekstreme vinteren Norge har opplevd på ti år. Heltene i serien havner i noen av de mest utfordrende og dramatiske bergingsoppdragene som noen gang er vist i serien, i tøffe omgivelser ved både bratte stup og glatt og smale veier. Oppdragene varer fra noen timer til over ett døgn, og flere ganger i dårlig vær, snøstorm og temperaturer ned til minus 40 grader. Heldigvis klarer bilbergerne å redde alle som trenger hjelpen deres, selv under slike ekstremt vanskelige forhold.

I den første episoden får vi blant annet bli med på berging av en trailer fylt med laks som henger halvveis utenfor den isdekte veien, en redningsaksjon der en av de tyngste semitrailerne som kjører i Norge har havnet i grøfta, og vi møter en kjøreskolelærer som har havnet oppå autovernet med hele bilen sin. Å få kjøretøyene ut på veien igjen krever stor innsats og mye erfaring.

Internasjonal suksess
– Vi er veldig stolt av den norske serien «Vinterveiens helter», som har blitt en internasjonal suksess. I Norge er den ett av de mest sette tv-programmene på National Geographic. Nå er vi veldig fornøyde med å kunne presentere enda en sesong av denne populære serien, sier Hans van Rijn, sjef for The Walt Disney Company Nordic & Baltics.

Serien har siden starten vært produsert at ITV Studios Norge. De jobber tett med bilbergerne og har utviklet seriekonseptet sammen med National Geographic.

– Vi ønsket å lage en dokumentar som fanget noe av det mest norske, med fjord og fjell, kombinert med dramatikken som oppstår på grunn av det utfordrende været vi har i Norge. Jeg må si det ekstra ekstreme været har gjort årets opptak veldig dramatiske. Kanskje er dette vår beste sesong noensinne. Det er bare å glede seg, sier Anders Askestad, som er produsent for serien.

Denne sesongen av «Vinterveiens helter» – med de mest ekstreme situasjonene til nå – starter på tv-kanalen National Geographic torsdag 7. oktober kl. 21.00. Det sendes en ny episode hver torsdag til samme tid.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.