Kredinor: – Nedgang i nordmenns inkassogjeld

penger

Finanstilsynets statistikk fra første halvår 2021 viser en nedgang i nordmenns inkassogjeld. Dette er et oppsiktsvekkende fall og viser at nordmenn har blitt bedre betalere gjennom pandemien.

Finanstilsynets halvårlige statistikk viser at inkassogjelden i Norge nå er på 115,06 milliarder kroner. I årets statistikk viser Finanstilsynet til tidligere feilrapporterte tall på omtrent én milliard kroner, slik at det reelle tallet er omtrent 114 milliarder kroner. Dette er en liten nedgang fra første halvår 2020. Da var inkassogjelden på 114,55 milliarder kroner

– Finanstilsynets justerte tall viser at det faktisk er en liten nedgang i inkassogjeld fra 2020. En slik nedgang er oppsiktsvekkende, vi har ikke sett en noe liknende på lang tid. Inflasjon og befolkningsvekst, samt at en stadig større andel handler på kreditt, gjør at tallet normalt «alltid» skal stige, sier analysesjef i Kredinor Magnus Solstad.

Statistikken fra Finanstilsynet støtter tidligere uttalelser fra Kredinor og Gjeldsregisteret, der tallene har vist at nordmenn har pådratt seg færre inkassosaker, tatt opp mindre forbruksgjeld og blitt bedre betalere gjennom pandemien.

– Koronapandemien har medført at nordmenn gjennomgående har levd mer sparsommelig. De som har beholdt jobben har brukt mer penger på å betale ned gjeld enn normalt. Og folk betaler raskere. Tidligere har eksperter spådd et ras av konkurser og at en gjeldskrise vil ramme nordmenn. Nå som vi er på vei ut av pandemien kan vi konkludere med at det ikke har skjedd, sier kommersiell direktør i Kredinor Audun Danielsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.