Telenor trapper opp moderniseringen av Norge

mobil foto sky

Telenor skal sikre at kundene har tilgang til internett basert på høyhastighets fiber og verdens raskeste mobilnett. Nå trappes moderniseringen av fastnettet opp ytterligere, og kundene skal overføres fra det gamle kobbernettet til ny teknologi. 

I dag har mange tilgang til telefoni og internett gjennom et 100 år gammelt kobbernett, som ikke har kapasitet til å tilby godt nok bredbånd i fremtiden. Derfor vil Telenor nå øke farten i arbeidet med å flytte kundene til ny og moderne teknologi. 

I løpet av 2019 vil anslagsvis 30.000 kunder på kobbernettet bli overført til nyere teknologi, og innen 2023 er målet at Telenor skal fornye teknologien ut til alle kunder på kobbernettet. 

Ønsker samarbeid
– Vi er i en moderniseringsfase som skal sikre at Norge har et nettverk som er raskt, pålitelig og bygd for fremtiden. Tilgang til internett og digitale tjenester er elementært for nordmenn, uavhengig av alder og bosted, sier fungerende Norgessjef i Telenor Bjørn Ivar Moen. 

Gjennom moderniseringen ønsker Telenor å legge opp til et nært samarbeid med sentrale og lokale myndigheter, lokale bedrifter, kunder og andre interessenter. 

– For å lykkes har vi behov for tillatelse til å bygge nye basestasjoner og grave i gater, slik at vi kan rulle ut ny fiber og mobildekning. Vi har også behov for å etablere offentlig-private partnerskap som kan støtte deler av arbeidet. Vår ambisjon er klar: Både husholdninger og bedrifter i Norge skal ha tilgang til moderne bredbånd, sier Moen.

Ny og bedre teknologi 
Hvert eneste år investerer Telenor 4,5 milliarder i mer mobildekning og fibernett rundt omkring i Norge. Gjennom verdens raskeste mobilnett har Telenor kapasiteten til å tilby innovativt og robust bredbånd. Nylig fikk de første kundene i Norge tilgang til fast mobilt bredbånd over 4G, og utvalgte kunder i Kongsberg-området er de første i Skandinavia som får teste bredbånd på 5G. 

– Vi utvikler hele tiden fullgode og konkurransedyktige bredbåndsprodukter gjennom fiber og mobilnett; to grunnleggende teknologier som støtter en fremtid hvor både mennesker og ting alltid er på nett, forklarer Moen. 

I 160 år har Telenor oppgradert teknologi og ledet an i teknologiskift for å kunne tilby kundene en nettverkstilgang som er pålitelig, robust og fremtidsrettet. Telenors avvikling av kobbernettverket er nettopp et ledd i utviklingen for å møte kundenes fremtidige behov. 

– Moderniseringen vil innebære en endring for kundene, men de får ny og bedre teknologi over mobil eller fiber som er mer solide løsninger på lang sikt. Skal Norge lykkes med å utnytte mulighetene med nyutvikling og digitalisering, er vi avhengig av en digital infrastruktur som sørger for at mennesker, bedrifter og det offentlige er koblet på et stabilt, trygt, kjapt og fremtidsrettet nett, avslutter Moen. 

Som en del av moderniseringsprosessen vil gamle, ubrukte telefonstolper bli tatt ned, kobberlinjer fjernet og tekniske bygninger enten gjenbrukt eller nedlagt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.