Telenor: Tenk sikkerhet, husk mobilvettreglene i påsken

vinter dame jakke

Påsken er like rundt hjørnet, og mange nordmenn planlegger å tilbringe høytiden i fjellet. Til tross for at mobildekningen har blitt veldig god de aller fleste steder i Norge, kan du ikke stole på at du har dekning hvor enn du ferdes. Og husk at skredfaren er ekstra stor denne påsken.

Når påskesekken pakkes er det én ting som svært få klarer seg uten – mobiltelefonen. Enten man skal sjekke værforholdene, ringe hjem eller bruke anledningen til å streame tv-episoder på hytta – verdens raskeste nett gjør tiden på fjellet litt ekstra behagelig.

– Mobiltelefonen er kjekk å ha på tur, men til tross for at vi har svært god dekning gir ikke mobiltelefonene alene god sikkerhet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Tenk sikkerhet
Telenor har bygd ut et solid mobilnett og har i dag en befolkningsdekning av 4G på 99,8 prosent. Arealdekningen er 82,9. Det betyr at det kan være områder der det ikke er mobildekning i fjellet. Når mange reiser til fjells denne påsken, anser flere lange skiturer som en nærmest obligatorisk aktivitet. Dekningsdirektøren ber folk spesielt være oppmerksom på den store skredfaren i fjellet, særlig i Nord-Norge.

– Når værmeldingen lover godt påskevær over hele landet, vet vi at det blir stor utfart i fjellet.Alle som skal ferdes i fjellet må følge med på de oppdaterte snøskredvarslene på www.varsom.no hver dag. Her finner du mange gode råd for trygg ferdsel.

Til tross for at mobiltelefonen kan gjøre det enklere å manøvrere seg frem i fjellet er det likevel viktig å understreke at mobilen ikke kan være den eneste formen for sikkerhet på tur.

– Manglende dekning, kulde som slår ut batteriet, eller manglende batteri kan gjøre at mobilen ikke kan hjelpe deg om uhellet er ute. Da er det viktig å ha fulgt tur- og fjellvettreglene og gitt beskjed til familie og venner hvor turen gikk. Vi ønsker alle våre kunder en trygg og god påske, og oppfordrer alle til å tenke sikkerhet og ta med kart, kompass, sjøkart og helst maritim VHF hvis du er til sjøs, sier Amundsen.

Telenors mobile tur- og fjellvettregler:

 1. Vær forberedt på å klare deg uten mobil på tur eller på fjellet. Ikke la mobilen være ditt sikkerhetsutstyr!
 2. Ikke stol på at du har dekning overalt.
 3. Ikke avtal å ringe til faste tider. Du kan befinne deg i et område uten dekning.
 4. Vær forsiktig hvis du må opp i høyden for å søke dekning. Det kan være fare for ras.
 5. Spar på batteriet, du kan få bruk for det.
 6. Husk lader og eventuell batteriforsterker/ekstra ladeenhet. Ekstra powerbank tilkoblet holder også mobilen mer varm i kulda.
 7. Oppbevar mobiltelefon og ekstra ladeenhet nær kroppen. Kulden reduserer nemlig batterienes levetid og kapasitet.
 8. Hvis nettet til din mobiloperatør ikke fungerer, kan du ringe nødnummer 112 via nettet til en annen operatør (forutsatt at det fungerer):
 • Slå av mobilen.
 • Ta ut SIM-kortet, eller skru på mobilen uten å taste pinkode.
 • Slå på mobilen.
 • Ring 112.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.