statens vegvesen

Statens vegvesen: Slik kan anleggsbransjen gjøre skipsfarten grønnere

Veien til verdens mest effektive og miljøvennlige skipsfart er asfaltert. Det viser veikartet som Statens vegvesen og Grønt Skipsfartsprogram overrakte Klima- og miljødepartementet mandag. Løsninger for klimakutt i bygg- og anleggsnæringa finns... Les mer »
Kystrederiene

Kystrederiene: Enighet i lønnsoppgjøret

Det ble på overtid natt til lørdag 12. november enighet i meklingen i lønnsoppgjøret mellom Kystrederiene og Norsk Sjøoffisersforbund, Norsk Sjømannsforbund og Det Norske Maskinistforbund. Sjømannsorganisasjonene vil nå sende resultatet ut til... Les mer »
nfk

Penger til Skogøys Venner i Narvik

Fylkesrådet bevilger 350 000 kroner for 2022 og 2023 til å dokumentere og lage en restaureringsplan for fartøyet «Skogøy». Arbeidet skjer i regi av foreningen Skogøys venner. Nordland fylkeskommune fordeler tilskudd til... Les mer »
nfk

1 million til grønn havnesatsing i Mosjøen

Inntil 1 million kroner skal gå til å utvikle området rundt godsterminalen i Mosjøen. – Dette er en grønn satsing, der det skal legges til rette for fremtidsrettede, miljøvennlige og bærekraftige transporter mellom havneområdet og... Les mer »
nfk

Fylkesrådet satser på fartøyvern i Nordland

Fylkesrådet har satt av penger til å dekke utgifter til en ny stilling for fartøyvern i Nordland. – Vi skal bidra til å bygge kapasitet og kompetanse i Nordland, sier en fornøyd Kirsti... Les mer »
skip båt

– Sanner svikter nærskipsflåten

Regjeringen la i dag, tirsdag 12. oktober, frem forslag til statsbudsjett for 2022. Det var for maritim næring spesielt knyttet spenning til videreføring av grunnleggende maritime rammevilkår. Kystrederiene er skuffet at regjeringen... Les mer »
fiske transport industri

Skap tryggere veier – Flytt last fra vei til sjø

2-3 millioner tonn av vareimporten til Norge kan flyttes fra vei til sjø. Dette er konklusjonene etter intervju med mer enn 50 norske vareeiere. Med andre ord; 100.000 vogntog kan flyttes fra... Les mer »
skip båt

LESERINNLEGG: Norge trenger norske skip og norske sjøfolk på alle verdenshav

Uten norske sjøfolk vil vi i løpet av relativt få år ikke kunne ivareta de nødvendige arbeidsoppgaver som følger med å være en kystnasjon. Av Vidar Kleppe, stortingskandidat for Demokratene   EØS-avtalen innebærer... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen gir støtte til grønne offshoreskip

23 % av klimagassutslippene fra skipsfarten i Norge kommer fra offshoreflåten. Regjeringen etablerer nå en ny ordning som gir tilskudd til investeringer i miljøvennlige offshoreskip og til skraping av eldre, forurensende skip.... Les mer »
frende

Disse dagene i påska bør du passe ekstra godt på tingene dine

I løpet av tre hektiske påskedager opplever nordmenn et kjempehopp i antall reiseskader, opplyser forsikringsselskapet Frende. – Tirsdag, onsdag og skjærtorsdag i påskeuka skiller seg veldig ut i skadestatistikken, sier skadesjef på... Les mer »