Disse dagene i påska bør du passe ekstra godt på tingene dine

frende

I løpet av tre hektiske påskedager opplever nordmenn et kjempehopp i antall reiseskader, opplyser forsikringsselskapet Frende.

– Tirsdag, onsdag og skjærtorsdag i påskeuka skiller seg veldig ut i skadestatistikken, sier skadesjef på reise i Frende, Petter Lassen.

Onsdagen er verst
Forsikringsselskapet har satt sammen tall fra de fem siste påskeukene, uten annerledesåret 2020, og sammenlignet med skadetallene for de tre ukene før høytiden. Tallene er tydelige: Tirsdag og torsdag i påskeuka skjer det 15 prosent flere reiseskader enn snittet foregående tre uker.

– Onsdag i påskeuka er det hele 45 prosent flere reiseskader enn snittet, sier Petter Lassen.

Mange skityveri
– Sammenlignet med ukene før påske ser vi en 50 prosent økning i antallet skityverier disse påskedagene. Et par dyre ski som står alene i mengden nederst i bakken mens du varmer deg, er et enkelt bytte, sier skadesjefen i Frende.

Heldigvis er det enkle grep du kan ta for å gjøre oppgaven vanskeligere for tyven.

– Ha skiene innelåst når du ikke bruker dem og aldri la skiene stå ubevoktet i bakken. Det kan også være lurt å kjøpe en skilås, eller bare sette sammen ulike ski, sier Petter Lassen. Forsikringsselskapet har aldri opplevd at noen har stjålet ulike ski.

– Ta med deg skiene inn
Hvis skiene dine blir stjålet mens du spiser lunsj kan det være hjelp å få på en reiseforsikring. Unntaket er hvis du lar skiene stå ubevoktet over lengre tid.

– Så hvis du er ferdig for dagen må du huske å sette skiene inne i hytta, sier Lassen.

Husk at ski du har lånt eller leid hos alpinanlegget ikke er dekket på reiseforsikringen. Mange utleiere tilbyr en egen forsikring for leieski. Det kan vise seg å være en lur investering hvis du er uheldig og blir et offer for skityver i påsken. 

Dette er typiske påskeskader
Forsinket bagasje er en annen klassiker blant påskeskadene folk melder inn til reiseforsikringen. Her har kommende tirsdag, onsdag og torsdag en økning i skader på 35 prosent, opp mot snittallene.

– I år blir det neppe et stort problem, siden de fleste som skal noe sted pakker bagasjen i egen bil, mener Lassen.

Men videre på lista kommer mobilskader.

– Mobilskader øker med 25 prosent og tyveri av jakker med 20 prosent. Mobiler knuses i skibakken eller stjeles, mens en rekke dyre jakker forsvinner. De er lette å selge videre, sier Frendes reiseskadesjef.

– Spesielt ungdom og unge voksne er utsatt, fordi de har med seg stadig større verdier på tur, sier han.

Korona gjør det vanskeligere å stjele
Skadesjefen håper imidlertid at påsken 2021 kan endre litt på tallene.

– Strenge tiltak over befolkningstunge områder gjør det vanskeligere for tyvene. Og uansett holder vi mer avstand overalt og oppholder oss ikke i overfylte varmestuer. Da kan det bli vanskeligere for tyvene å kloa i en merkejakke eller en mobiltelefon. Jeg regner med vi ser litt færre saker denne påsken enn de siste årene, sier Petter Lassen i Frende Forsikring. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.