Nord-Norges eldste hotell: Kjøper Fru Haugans i Mosjøen

HEIMR

Farsund-investor Endre Glastad og hans HEIMR Collection har sikret seg Nord-Norges eldste hotell. Fru Haugans i Mosjøen blir det niende hotellet i HEIMR.

– Dette er et hotell som passer perfekt inn i vår portefølje av kjente og særpregede hoteller. Samtidig markerer kjøpet et viktig steg i HEIMRs utvikling, ved at vi for første gang går inn i det nordnorske markedet, sier CEO Terje Ropstad i HEIMR.

Transaksjonen inkluderer også de øvrige virksomhetene i Fru Haugangruppen; Frøken Skjolds Hotel og restauranten Blomsterbua Mat og Vin. Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Som mange av HEIMRs andre hoteller, er Fru Haugans et kjent landemerke, med 230 års uavbrutt hotelldrift i Mosjøen. Siden 1885 har hotellet i fem generasjoner vært ledet av kvinner fra samme familie.

– Det var ingen lett beslutning å skulle selge Fru Haugans. Vi svært glade over å ha funnet en kjøper som har evne til å utvikle dette fantastiske hotellet videre, og som forstår verdien av den lokale forankringen og kulturen som alltid har vært en viktig del av hotellets identitet, sier administrerende direktør Ellen Løvold Strand.

HEIMR driver i dag syv kjente hoteller i Sør-Norge, inkludert Sola Strand Hotel og Hotel Victoria i Stavanger, Radisson Blu Caledonien i Kristiansand og Hotel Klubben i Tønsberg. Nylig inngikk kjeden også en 15 år leieavtale av Jegtvolden Fjordhotell i Inderøy i Trøndelag. Dette samarbeidet styrkes gjennom at eierfamilien i Jegtvolden Fjordhotell nå blir medinvestor sammen med Glastad i kjøpet av Fru Haugans, der Njord Securities har vært tilrettelegger for kjøper.

HEIMR Collection er heleid av familieselskapet Glastad Holding med Endre Glastad og Sigrid Laugen Glastad i spissen. Selskapet har de sisteårene overtatt og renovert flere kjente hoteller, og kjøpet av Fru Haugans er i tråd med selskapets ekspansive strategi om å bli en sterk aktør i det øvre segmentet av norsk hotellnæring.

– Fru Haugans er et veldrevet hotell med en lang og stolt historie. Vi ser frem til å utvikle bedriften videre, og planlegger å oppgradere dette flotte stedet ytterligere slik at dets posisjon som nummer-én-hotellet på Helgelandskysten blir ytterligere styrket, sier Endre Glastad.

Overtakelsen av Fru Haugan skjer fra 1. juli, og driften av hotellet vil gå som normalt gjennom årets sommersesong.

– Neste steg blir å finne ny direktør for hotellet, og sammen med den gode staben på Fru Haugans ser vi frem til å vokse videre, sier Ropstad i HEIMR.

Rådgivingsselskapet CBRE har vært tilretteleggere av salget. Hotellansvarlig Erik Myklebust i CBRE sier interessen for Fru Haugans var stor, men at Glastad-selskapene tidlig skilte seg ut som en meget aktuell kjøper.

– Salget av Fru Haugans viser at det alltid vil være interesserte kjøpere av de beste objektene i hotellmarkedet, også i perioder med global uro og mer krevende økonomiske tider, sier Myklebust.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.