Denne nydelige desserten serverer du i bryllupet

Bryllupet – dagen der to blir til én, ekteskapet inngås og kjærligheten foreviges foran familie og venner med tårer i øynene og varme helt inn til hjerterota. Tiden er inne for å feire samhold, lidenskap og hengivenhet i godt lag.

Hva passer vel bedre da enn å servere noe som omfavner kjærligheten og samholdets ånd på samme måte som ekteskapet?

Likør utvunnet fra bryllupstreets frukter
Fra Etiopia i Øst-Afrika og KwaZulu-Natal i Sør-Afrika finner vi Marulatreet – et tre som holder sted på savannen mellom beitende elefanter, giraffer og antiloper som alle nyter godt av dens frukter. En frukt på størrelse med en plomme med fire ganger så mye C-vitamin som en appelsin. Marulatreets historie går tilbake tusenvis av år og er en kilde til mange fascinerende afrikanske legender. Det er høyt elsket og har blitt en hellig og intrikat del av den afrikanske kulturen.

Elefanter reiser milevis for å få en smak av frukten med den eksotiske duften treet bærer. Når frukten faller i bakken hiver elefantene seg over dem, og gir innhøsterne et hint om at tiden nå er inne for å samle sammen den delikate skatten. Treet sies å ha afrodiskiske egenskaper og brukes ofte i afrikanske fruktbarhetsritualer. I tillegg er det en naturlig vakker bryllupsbaldakin, og kalles derfor bryllupstreet av de lokale stammene.

Likøren med det store bruksområdet
Amarula er en likør som kan brukes til mye. Den kan nytes alene, men er også det perfekte tilskuddet i både desserter og middagsretter og bidrar til å ta den gastronomiske opplevelsen til et nytt nivå. Hva med å servere Amarula hummus med pitabrød som aperitif, biff med Amarula soppsaus som hovedrett, eller Amarula sjokolademousse som dessert?

Med kun naturlige ingredienser og hint av sitrus, passer likøren ypperlig i både salte og søte matretter, i motsetning til andre kremlikører som ofte kan være litt tyngre i smaken.

Oppskrift Amarula Sjokolademousse (4 pers):

300 g mørk sjokolade
300 g melkesjokolade
100 g smør
2 dl kremfløte
0,5 dl Amarula
8 egg

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av varmen og ha i opphakket sjokolade. Rør til sjokoladen er smeltet. Hell deretter i kremfløte og Amarula. Skill eggeplommene fra eggehviten. Rør sammen eggeplommene og ha dem i sjokoladeblandingen og visp til godt blandet. Pisk eggehvitene stive og rør inn sjokoladeblandingen. Hell blandingen i små former og sett kaldt. Server med pisket krem på toppen. Frukten høstet av bryllupstreet er hovedingrediensen i kremlikøren Amarula – den sandfargede drikken med smak av eksotisk frukt, sitrus, sjokolade og karamell.

Nytes med samvittigheten i behold
I tillegg til å være et ypperlig tilskudd til kjærlighetens fest, kan man også nyte likøren med god samvittighet. Amarula jobber hardt for å beskytte den afrikanske elefanten slik at de kan opprettholde tradisjonen med å møte dem under marulatreet år etter år. De har stort fokus på bærekraftige miljø- og utdanningsprosjekter, for å kunne håndtere konkurransen om knappe ressurser mellom elefanter og mennesker i Botswana og nabolandene.

Problemene oppstår når mennesker tar over mer og mer land der elefantene vanligvis holder til. Heldigvis er det mer enn nok frukt på marulatreet for alle – derfor er det viktig å informere befolkningen om at det fint går an å leve med elefantene uten konflikt om hvem som har rett til å høste trærne.

Er det noe et bryllup omfavner er det fellesskap, harmoni og nestekjærlighet, så hvorfor ikke servere noe som står for det samme?

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.