Ikke kast denne i plastinnsamlingen!

grønt punkt

Juletrenett og vedsekker skal ikke i plastinnsamlingen. Det kan skape store problemer for avfallshåndteringen.

De fleste juletrær har et nett rundt seg for å beskytte det og gjøre transporten hjem enklere. Selv om nettet som regel er laget av plast, er det viktig å ikke kaste dette i plastinnsamlingen.

– Vi oppfordrer alltid alle til å kildesortere, men akkurat juletrenettet er veldig problematisk å få inn på sorteringsanleggene som håndterer all plastemballasje før det materialgjenvinnes, sier kommunikasjonssjef Kari-Lill Ljøstad i Grønt Punkt Norge.

Bakgrunnen er at nettet kan snurre og kveile seg fast i maskineriet på sorteringsanleggene, noe som kan skape både driftsstans og store ødeleggelser.

I tillegg til juletrenett, gjelder dette også for vedsekker.

– Nettet skal kastes i restavfallet, i hvert fall for de aller fleste, sier Ljøstad. Det eneste unntaket er for innbyggere på Nedre Romerike, Follo, og andre kommuner som leverer avfall til ettersorteringsanlegget på ROAF.. Her bør nettet klippes opp før det kastes, eventuelt leveres på gjenvinningsstasjonen, for å unngå ødeleggelser på ettersorteringsanlegget på Skedsmokorset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.