Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag over hele verden. I Norge spiser vi i gjennomsnitt et halvt egg om dagen, og 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av... Les mer »
Påsken er uten tvil eggets høytid, og vi spiser faktisk dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året. Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året.... Les mer »
Mye av restene fra julemiddagen går i søpla. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat. Unge kaster mest, og grunnen er hovedsakelig at de lager for mye... Les mer »
Julen er høysesong for store, deilige måltider og rause porsjoner- men også en tid hvor rikelig med matfett og rester forsvinner ned i vasken. Det kan føre til tette rør og i... Les mer »
Sommermånedene er kanskje noen av de månedene vi spiser mest is her i landet. Det blir ofte mange is i løpet av en uke, og enkle spiser kanskje en hver dag. For å... Les mer »
I følge Klimakur 2030 vil en overgang fra kjøtt til plantebasert kosthold være et samfunnsøkonomisk lønnsomt tiltak som vil redusere klimagassutslippene fra norsk landbruk. En ny rapport fra Oslo Economics påpeker betydelige feil... Les mer »
I år blir 17. mai-feiringen noe annerledes enn det vi er vant med. Det vil likevel bli en markering, men feiringen i år vil i all hovedsak forgå hjemme. Mange vil nok derfor... Les mer »
På oppdrag fra Animalia og MatPrat har Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO) og Menon Economics i tre ulike rapporter sett på konsekvensene av et redusert kjøttforbruk i Norge. Menon Economics har blant annet beregnet hvilke økonomiske... Les mer »
Ti på topp lista på MatPrat.no viser at nordmenn er glad i de vante, klassiske rettene – og ganske mye kos. Her får du oversikten for de ti mest søkte oppskriftene i... Les mer »
Julen er høysesong for store, deilige måltider og rause porsjoner- men også en tid hvor rikelig med matfett og rester forsvinner ned i vasken. Det kan føre til tette rør og i... Les mer »