Disse kakene passer perfekt til 17. mai-feiringen

kake

I år blir 17. mai-feiringen noe annerledes enn det vi er vant med. Det vil likevel bli en markering, men feiringen i år vil i all hovedsak forgå hjemme. Mange vil nok derfor bruke litt ekstra energi på matlagingen, da man har bedre tid til å nyte maten. 

– Den store dagen nærmer seg, og for mange er forberedelsene godt i gang. For å hjelpe deg på vei, har vi samlet de seks mest populære kakeoppskriftene som garantert vil falle i smak, sier Anette Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat. 

Les også:  LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

1. Pavlova er den mest populære. Lag bunnen ferdig i god tid, pakk den i et kjøkkenhåndkle eller papirpose og sett den på toppen av kjøleskapet eller et annet tørt sted. Eggekremen kan du også lage noen dager i forveien, den holder seg fint i kjøleskapet. Pynt til trengsel med frisk frukt og bær, gjerne i flaggets farger, og suppler med spiselige blomster og urter for skikkelig wow-faktor!

2. Suksessterte er uimotståelig, og både bunn og krem kan fint lages i god tid og legges i fryseren. Gå for den klassiske varianten med bare gul krem, eller pynt kaken med blomster og bær.

Les også:  LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

3. Verdens beste er Norges nasjonalkake som består av marengs, vaniljekrem og mandler. Kaken holder seg godt i kjøleskapet, og smaker like godt etter noen dager. 

4. En saftig gulrotkake passer til alle anledninger, og blir nesten enda saftigere om den står et par dager. Gulrotkake tåler godt å fryses. Osteglasuren kan du også lage på forhånd – den holder seg fint i kjøleskapet i 5-6 dager, minst.

Les også:  LESERINNLEGG: Dyreindustrien er som en gal forsker uten etisk kompass

5. Den perfekte sjokoladekaken er saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt. 

6. En iskake er alltid populær. Iskaken kan du også servere som dessert. Skjær den i passende kakestykker, og pynt med friske bær og en deilig bærsaus. 

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.