Glad i egg? Du er ikke alene!

egg

Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag over hele verden. I Norge spiser vi i gjennomsnitt et halvt egg om dagen, og 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av et sunt kosthold. Det viser en undersøkelse YouGov har gjennomført for MatPrat (Opplysningskontoret for egg og kjøtt). 

Egget er en matvare som de aller fleste forbrukerne setter stor pris på, fastslår samfunnsanalytiker i MatPrat, Anne Zondag:

– Hver nordmann spiser nå i gjennomsnitt drøyt 200 egg i året. 61 % av forbrukerne sier at de kunne tenke seg å spise mer egg, og vi ser at forbruket av egg i Norge har hatt en forsiktig økning de siste fem årene.

Mens egg tidligere ble forbundet med søndagsfrokost, brukes egget i stadig flere retter og måltider, forteller Zondag:

– Nye kombinasjoner med egg er blitt populære, spesielt blant yngre målgrupper, som for eksempel den moderne klassikeren sandwichen med egg og avocado, eller helt ferske trender som tornadoegg, pestoegg og eggesandwichen egg slut. Dette har vi sett mye av i sosiale medier. I tillegg har den tradisjonelle eggerøren fått oppmerksomhet de siste årene, og flere anerkjente kokker har utviklet sine egne fremgangsmåter for å få eggene akkurat passe kremete og luftige, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.