matprat

Slik får du i deg nok jern

Er du slapp og sliten? Kanskje trenger du mer jern. Jern har en essensiell rolle i transport av oksygen rundt i kroppen. Med en så stor arbeidsoppgave ville man tro tilgjengeligheten av... Les mer »
appelsin

Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger

En saftig appelsin i solveggen er påskestemning på sitt beste. Og det er ikke bare smaken som gjør godt, en appelsin om dagen kan faktisk gi deg akkurat den mengden C-vitamin kroppen... Les mer »
julebaking

Kvinner og menn gleder seg til forskjellige ting i jula

Jula er snart her, og mange gleder seg. Er det egentlig noen forskjell på hva kvinner og menn gleder seg til? Ja, det er det, viser MatPrats juleundersøkelse. Over 2000 nordmenn har... Les mer »
egg

Glad i egg? Du er ikke alene!

Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag over hele verden. I Norge spiser vi i gjennomsnitt et halvt egg om dagen, og 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av... Les mer »
påskeegg

Vi spiser 26 millioner egg i påskeuken

Påsken er uten tvil eggets høytid, og vi spiser faktisk dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året. Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året.... Les mer »
mat

Slik får du mest mulig ut av julematen

Mye av restene fra julemiddagen går i søpla. Det viser en fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av MatPrat. Unge kaster mest, og grunnen er hovedsakelig at de lager for mye... Les mer »
julebord

Derfor bør du ikke kaste ribbefettet

Julen er høysesong for store, deilige måltider og rause porsjoner- men også en tid hvor rikelig med matfett og rester forsvinner ned i vasken. Det kan føre til tette rør og i... Les mer »
matprat

Slik lager du sunne og fargerike is i sommer

Sommermånedene er kanskje noen av de månedene vi spiser mest is her i landet. Det blir ofte mange is i løpet av en uke, og enkle spiser kanskje en hver dag. For å... Les mer »
grønnsaker

Feil kur for norsk matproduksjon

I følge Klimakur 2030 vil en overgang fra kjøtt til plantebasert kosthold være et samfunnsøkonomisk lønnsomt tiltak som vil redusere klimagassutslippene fra norsk landbruk. En ny rapport fra Oslo Economics påpeker betydelige feil... Les mer »
kake

Disse kakene passer perfekt til 17. mai-feiringen

I år blir 17. mai-feiringen noe annerledes enn det vi er vant med. Det vil likevel bli en markering, men feiringen i år vil i all hovedsak forgå hjemme. Mange vil nok derfor... Les mer »