baking jul

MatPrat: Kvinner skal bake og pynte i jula, menn skal slappe av

Det er tydelige kjønnsforskjeller på hva kvinner og menn gleder seg mest til i jula. Kvinner skal pynte hjemmet og bake med barna, menn skal slappe av. I MatPrats årlige juleundersøkelse, utført... Les mer »
oppskrifter mat

– Du blir ikke tjukk av å spise på kvelden

1 av 3 tror periodiske faste er bra for vektnedgang. MatPrats ernæringsekspert mener faste har mye bra for seg, men at det er en myte at man bli tjukk av å spise... Les mer »
matprat

Dette ene tilbehøret må nordmenn ha til reinsdyrmiddagen

De aller fleste er ganske konservative når de velger tilbehør til reinsdyrkjøttet. En klassiker topper listen over hva nordmenn bare må ha til reinsdyr. Tyttebær er det mest populære tilbehøret til reinsdyrkjøtt.... Les mer »
matbutikk

Ikke gå i disse slankefellene!

Er du en av de som ønsker å kickstarte det nye året med å gå ned i vekt? Da er du ikke alene. Mediene florerer av reklamer for et sunnere liv og... Les mer »
julebord

Ny undersøkelse: Dette spiser vi på nyttårsaften

Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten i Norge. Samtidig oppgir 1 av 10 at de vil spare utgifter i høytiden ved å redusere antall gjester. MatPrat-kokken foreslår en sharing-meny der alle tar med seg... Les mer »
mat

Stang ut når nordmenn tipper på svensk julemat

Tom Peder Pettersson, forsvarsspiller på Lillestrøm, går rett i angrep på nordmenns manglende kunnskaper om svensk julemat. – Dette er typisk arrogante nordmenn. Dere forsøker å forakte svensker alt de kan, for de... Les mer »
jul matprat

Ribbe er barnas favoritt!

Ifølge MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av YouGov, er ribba fortsatt barnas favoritt – men det er bare så vidt! 28 prosent svarer at ungene vil ha ribbe, mens 26 prosent svarer at... Les mer »
matprat

Slik får du i deg nok jern

Er du slapp og sliten? Kanskje trenger du mer jern. Jern har en essensiell rolle i transport av oksygen rundt i kroppen. Med en så stor arbeidsoppgave ville man tro tilgjengeligheten av... Les mer »
appelsin

Påskeappelsinen kan være akkurat det kroppen din trenger

En saftig appelsin i solveggen er påskestemning på sitt beste. Og det er ikke bare smaken som gjør godt, en appelsin om dagen kan faktisk gi deg akkurat den mengden C-vitamin kroppen... Les mer »
julebaking

Kvinner og menn gleder seg til forskjellige ting i jula

Jula er snart her, og mange gleder seg. Er det egentlig noen forskjell på hva kvinner og menn gleder seg til? Ja, det er det, viser MatPrats juleundersøkelse. Over 2000 nordmenn har... Les mer »