NHH rekrutterer VGS-elever fra Bodø-området

Norges Handelshøyskole

Norges Handelshøyskole-student Ingrid Grønli Karoliussen fra Narvik i Nordland reiser neste uke til Bodø for å rekruttere elever til NHH, og gi dem råd om høyere utdanning og studiemulighetene som finnes i Bergen.

– Da jeg var elev og skulle velge høyere utdanning, var jeg i tvil om hva jeg skulle søke. Jeg valgte NHH, fordi jeg interesserer meg for mennesket i økonomien. I tillegg er utdanningen allsidig – den byr på mange jobbmuligheter, sier Grønli Karoliussen. 

Hun ser frem til å reise tilbake til hjemfylket sitt.

– Det er alltid godt å være tilbake i Nordland. Jeg gleder meg til å møte unge lovende nordlendinger, og forhåpentligvis hjelpe dem til å føle seg tryggere i deres valg av høyere utdanning, sier NHH-studenten.

Prorektor for utdanning Linda Nøstbakken ved NHH, understreker viktigheten av å være tilstede på skolene.

– Arbeidslivet er i endring, og desto viktigere er det da å ta et riktig utdanningsvalg som sikrer fremtidig arbeid. 98,8 prosent av tidligere NHH-studenter er i relevant jobb like etter studiene, blant annet fordi de har fått en utdanning som gir kompetanse om økonomi, teknologi og mennesker – akkurat det næringslivet etterspør, sier Nøstbakken.

NHH tilbringer totalt tre uker i Nordland fylke og tre dager i Bodø.

– Det er mye spennende som skjer i Nordland, og spesielt i Bodø – det er jo en av landets raskest voksende byer! Det er viktig for NHH å være tilstede her, fordi elevene er læringsvillige og mange har sterke faglige resultater. Med en utdanning fra NHH, kan de bidra til å utvikle regionen og byen videre, sier prorektoren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.