matmerk

Nyskapende produkt av skreirogn fikk heder og ære

Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, Fagsjef i Matmerk da... Les mer »
matmerk

Målselvnepe fra Nord-Norge – En unik og elsket matskatt

Under åpningen SMAK – Nordnorsk Matfestival i Tromsø fikk Målselvnepe fra Nord-Norge tildelt Beskyttet Betegnelse. Dette gir Målselvnepe fra Nord-Norge samme beskyttelse mot juks og kopiering som parmesanost og champagne. – Det... Les mer »
matmerk

Jubel for ost fra Lofoten

Geitost med smak av hav og fjord ble under åpningen av Matstreif i Oslo hedret av den nyoppnevnte Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud. – Å få tildelt Spesialitet-merket for Steinfjording med havsmak... Les mer »
matmerk

LESRINNLEGG: La oss dra lasset sammen!

Årets varme og tørre sommer har gitt store problemer for norske bønder. Dyr slaktes før tida og grønnsakene i høst blir kanskje små og litt rare. Bøndene har støttet og hjulpet hverandre... Les mer »
ost mat meieri

Lokalt øl eller ost – hva går det mest av?

Svaret er ost! 2 av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Og til høsten er det Oste-VM i Bergen! – Dette lover godt for årets store... Les mer »