Livbøyenes dronning med ny rekord

tryg

Irene Milde (59) fra Arna har Norgesrekord, og trolig verdensrekord, i antall malte livbøyer. Siden 2007 har hun egenhendig malt over 30.000 av de velkjente livbøyene til Tryg Forsikring.

– Jeg er stolt av det, og så lenge det er bruk for livbøyene kommer jeg til å fortsette å male de. Det er smått ganske utrolig å tenke på at jeg har malt over 30.000 livbøyer siden 2007 da jeg startet med dette. Det er gjerne ikke så mange andre i verden som jobber med å male livbøyer, så det kan jo tenkes at jeg har verdensrekorden også, sier Irene med et lurt smil.

Hun jobber hos Grønneviken i Bergen, en industribedrift som tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser og arbeidsforberedende trening. Her står Irene for den siste finpussen av livbøyene med å male Tryg-navnet svart på bøyene.

– Irene er en av våre hverdagshelter, som sammen med de andre ansatte hos Polyform, Vekst Ålesund og Grønneviken bidrar til at den norskproduserte livbøyen kommer ut til folk og redder liv hvert år. Vi er full av beundring over at Irene personlig har malt over 30.000 livbøyer de siste femten årene, det er en bragd vi setter stor pris på, sier Espen Opedal, Norgessjef i Tryg Forsikring.

De første livbøyene ble utplassert rundt Bergen i 1952, og siden har Tryg satt ut over 54.000 livbøyer over hele Norge, ved sjø, elver og vann der folk ferdes. Gjennom 70 år har livbøyen bidratt til å redde anslagsvis over tusen personer fra å drukne.

– Jeg blir ekstra stolt ved tanken på at livbøyene faktisk redder livet til noen hvert eneste år, det synes jeg er stort å tenke på. Noen ganger når jeg går forbi en livbøye tar jeg meg selv i å tenke at den har kanskje jeg malt, eller når jeg finner at de er borte fra stativet og ligger og slenger på bakken med tauet dratt ut. Det synes jeg lite om. Folk må forstå at livbøyene er altfor viktige til at man kan drive hærverk på de, ikke minst er de viktige for alle som faller i vannet, sier Irene Milde.

Dagsrekorden til Irene er 42, og årsrekorden er på imponerende 3592 livbøyer som hun malte i 2017.

Livbøyen fyller 70 år i år, og for å markere jubileumet produserer Tryg rekordhøye 4500 nye livbøyer som skal utplasseres. 

Hvert år sender Tryg ut vel 2500 nye livbøyer. Hver bøye har sin egen fadder som passer på at de er klare til bruk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.