
Du kan finne på navnet i en stor sommerkonkurranse. I juryen sitter landbruks- og matminister Olaug Bollestad og TV-kokk Wenche Andersen med flere. I over tretten år har sortsutviklerne hos Graminor utenfor... Les mer »

Under åpningen av Norges stand på Grune Woche, delte statsråd Bollestad ut heder og ære. Fire stolte lokalmatprodusenter fikk bevisene på at deres produkter er i særklasse. – Reinsdyrkjøtt fra Røros, elgkjøtt... Les mer »

To av tre norske forbrukere vil ha norsk ribbe til jul. Det viser en ny undersøkelse gjennomført av Matmerk. – Ribba skal være norsk, ferdig snakka, sier Nina Sundqvist, administrerende direktør i... Les mer »

Bassturøkt lammelår fra Bortistu Gjestagard er et tradisjonsprodukt med sterk lokal identitet . Råvaren kommer fra Trollheimen og lammelårene røykes i en røykbadstu fra 1850. – Jeg håper mange får øynene opp for dette... Les mer »

Håndpillede reker fra Lyngenfjord har fått sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse. De proffe rekepillerne fra Lyngen ble mottatt med varm applaus under tildeling av Spesialitet-merket i Oslo. –... Les mer »

Under Gladmat-festivalen onsdag ble eplemostprodusenten fra Grønvik Gard i Hjelmeland kalt opp på scenen og gratulert av statsminister Erna Solberg. – Takk for at du bidrar til å sette Norge på kartet... Les mer »

10. mai feiret Nyt Norge 10-års jubileum som merkeordning. Dette er Norges offisielle opprinnelsesmerke og det er svært godt kjent blant forbrukere. En undersøkelse MediaCom Insight har gjort for Matmerk høsten 2018... Les mer »

– Jeg vil si at jeg kjenner på både ærefrykt og alvor, sier kokk Ole Martin Alfsen. Han er en av nykommerne i Spesialitet-fagjuryen. De lukter, smaker, vurderer og godkjenner produkter som... Les mer »

Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid. I... Les mer »

Bottarga Borealis er noe helt nytt, rogn fra skrei som saltes og tørkes på hjell. Det gjør det absolutt kvalifisert til Spesialitetsmerket for utvalgt lokalmat, sa Marit Strand, Fagsjef i Matmerk da... Les mer »