Coronaviruset: Regjeringen skyver regninga over på arbeidstakerne

nav bodø

Erna Solberg snakket om å hjelpe økonomien og samfunnet når hun la frem krisepakken fredag, mens hun overlater til arbeidstakerne å betale.

– Vi er i en nasjonal krisesituasjon. Regjeringen skyver regningen over på store lavlønnsgrupper som nå blir permittert. De får med dette kun to dager på seg for å ordne annen inntektssikring. Dette er uakseptabelt, sier Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor i Norge.

Ved å endre arbeidsgivers lønnsplikt ved permittering fra 15 til 2 dager betyr det at arbeidstakere som i dag er garantert full lønn i 15 dager vil gå til 62% av lønna allerede etter to dager.

–  Regjeringen snakker om å dele belastningen her, men den virkelige belastningen tas jo av de som mister jobben. Regjeringen kan ikke skyve kostnaden over på arbeidsfolk på denne måten sier Sundnes.

Under finanskrisa i 2008 gjorde den rød grønne regjeringen det man bør gjøre, nemlig å stimulere til forbruk og vekst. Høyreregjeringen vil gjøre den økonomiske krisen verre fordi det gjør det vanskeligere for vanlige folk å opprettholde normalt forbruk.

–  De som permitteres som følge av pandemien, bør motta dagpenger tilsvarende nivået for sykepenger. Først da snakker vi om at alle bidrar sier Sundnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.