glimt statue aspmyra

Statue av Glimt-legenden Harald Berg avduket i Bodø

Mange bodøværinger og Glimt-fans møte opp for en historisk begivenhet foran Aspmyra stadion søndag, tross regnværet, opplyser Bodøposten. Anledningen var avdukingen av statuen av den legendariske Glimt-spilleren Harald «Dutte» Berg. Topper fra... Les mer »
live konsert

Slik blir Festspillene Helgeland 2023

Festivalprogrammet består av over 100 arrangementer og 30 utstillinger. Det blir byfest, sommermusikkskole, kunstmesse, elleville konserter, grensesprengende utstillinger og Barnas Festspill. Festspillene Helgeland 2023 arrangeres i Mosjøen og Vefsn fra 1.7. til... Les mer »
sametinget

Disse fire får Sametingets kultur- og idrettsstipend for 2022

Sametingsrådet har tildelt stipender til fire unge innen idrett og kultur. En volleyballspiller, vektløfter, scenekunstner og billedkunstner får hver 25 000 kroner i stipend.  I år var det svært mange unge søkere til... Les mer »
klassisk musikk

Helgeland får 425 000 kultur-kroner

– Det er ingen tvil om at kulturopplevelser binder sammen mennesker, og gir livene våre innhold. Fylkesrådet er opptatt av at kultur skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av hvor i fylket... Les mer »
kino

Rana kulturskole har ledige elevplasser

Rana kulturskole har ledige elevplasser på klarinett, trombone, tuba, cello, fiolin, fløyte, trompet, saksofon, sang, band og teater. Det skal være noen få ledige plasser på andre fag, opplyser Rana kommuen. Les mer »
indianer

Satyricon & Munch

«Satyricon & Munch» viser Edvard Munch og Satyricon, i et banebrytende kunststykke, som bryter grensene mellom høykultur og black metal-musikk. Den nye musikken, skapt av Satyricons mesterhjerne Satyr og høyst influert av... Les mer »
film

Ny rapport: Slik kan kulturen komme sterkere tilbake

Rapporten «Sterkere tilbake», om gjenoppbyggingen av kultursektoren, viser med all tydelighet den krisen kulturlivet har vært gjennom som en konsekvens av pandemien. Men rapporten kommer også med konkrete forslag til hvordan man... Les mer »
museum

Ny bok fra Museumsforlaget: Digital og analog tegning i museet

«Digital og analog tegning i museet» handler om hvordan tegning kan fungere som et språk i møte med kunst. Å tegne i museum er ikke et nytt fenomen, men hvem tegner, og hvordan... Les mer »
bøker

Ny bok fra Museumsforlaget: Et kunstmuseum i endring?

Kunstmuseene er i endring. De skal ikke bare legge til rette for opplevelser, læring og refleksjon, men også for medborgerskap, flerstemmighet og deltakelse. Formidling får stadig mer oppmerksomhet i faglitteraturen og i... Les mer »
fineart

Odd Nerdrum stiller ut i Norge for første gang på over 20 år

For første gang siden den retrospektive utstillingen ved Astrup Fearnley museet i 1998, skal Odd Nerdrum ha separatutstilling i Norge. Utstillingen You see we are blind åpner torsdag 17. mars hos Fineart... Les mer »