Ny bok fra Museumsforlaget: Digital og analog tegning i museet

museum

«Digital og analog tegning i museet» handler om hvordan tegning kan fungere som et språk i møte med kunst. Å tegne i museum er ikke et nytt fenomen, men hvem tegner, og hvordan påvirker tegningen betrakteren?

Er opplevelsen av å tegne annerledes når vi bruker et digitalt tegnebrett enn når vi bruker blyant og papir? 

Artiklene i boka gir innsikt i og nye perspektiver på digital og analog tegning ved å åpne opp for ulike blikk på tegning fra forskjellige fagområder. Målet er at tegneprosesser som finner sted i utstillinger, skal bidra til å etablere et inkluderende museum for fremtiden og inspirere til tegnelyst.

Nasjonalmuseet har gjennom flere år hatt søkelys på digital og analog tegning gjennom et prosjekt som ledes av kurator formidling Anna Carin Hedberg og prosjektleder Rikke Lundgreen. Som redaktører for denne antologien drar de veksler på sin praksis både fra Nasjonalmuseet og som utøvende kunstnere.

Foruten Lundgreen og Hedberg har Ida Hove Solberg og Marianne Yvenes bidratt til «Digital og analog tegning i museet» som del av redaksjonen i Nasjonalmuseet. Boka er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet og Museumsforlaget og er finansiert av Sparebankstiftelsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.