Ny bok fra Museumsforlaget: Et kunstmuseum i endring?

bøker

Kunstmuseene er i endring. De skal ikke bare legge til rette for opplevelser, læring og refleksjon, men også for medborgerskap, flerstemmighet og deltakelse. Formidling får stadig mer oppmerksomhet i faglitteraturen og i museenes strategier, men hvordan foregår prosessene på innsiden?

Redaktørene som står bak boka «Et kunstmuseum i endring?» er Line Engen, formidlingskurator og forsker ved Nasjonalmuseet i Oslo, og Boel Christensen-Scheel, dekan ved Kunsthøgskolen i Oslo. I denne boka har de invitert nordiske formidlingspraktikere til å dele sine erfaringer, mange av dem for første gang.

Redaksjonen har valgt ut både nyskapende og etablerte praksiser for å belyse viktige trender i kunstmuseet. Fra Nasjonalmuseets filosofiske samtaler til Louisianas Børnehus, og fra museet som mentalt fitnessenter på ARoS, danseomvisninger på Munchmuseet til digitale Soffvisningar fra Moderna Museet.

«Et kunstmuseum i endring?» er skrevet fra museumspraktikerens perspektiv: Forfatterne har erfaring fra kunstmuseer – de fleste som formidlere, noen som kuratorer, kommunikasjonsmedarbeidere og museumsledere. Mange av tekstene er fagfellevurderte forskningsarbeider, andre er refleksjoner over egen praksis.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.