Widerøe kutter 44 ukentlige flyturer i Lofoten og Vesterålen

widerøe

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap og flyr til 43 destinasjoner i Norge og tre i utlandet, selskapet flyver en flåte med 41 Dash 8 turbopropfly som har 39 – 78 seter.

Rundt 60 % av virksomheten er vanlige kommersielle flyvninger og 40 % er anbudsflygninger på oppdrag for Staten til norske regionale lufthavner. Men nå blir det altså færre flyvninger.

– Widerøe ser seg dessverre nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling. Færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene. Produksjonen blir derfor i større grad tilpasset de setekrav som er satt av Samferdselsdepartementet, og ekstra produksjon kuttes. I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflygninger mellom Lofoten og Tromsø, sier Stein Nilsen, Administrerende Direktør i Widerøe AS.

Bekymret
– Widerøe er en kommersiell aktør og vi vil alltid tilpasse oss de rammebetingelsene og markedsforhold som gjelder. Vi vil imidlertid uttrykke bekymring for den utviklingen vi ser på kortbanenettet. På den ene siden ser vi at stadig flere ruteområder løftes ut av anbudssystemet. På den andre siden blir det stadig dårligere rammebetingelser for å utvikle distriktsruter kommersielt. Taperne er distriktsnorge som mister viktige kollektivtilbud, avslutter Nilsen.

Totalt vil det bli 44 færre flyturer i uken i Lofoten og Vesterålen. Endringene trer i kraft 13. august 2018.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.