Odd Nerdrum stiller ut i Norge for første gang på over 20 år

fineart

For første gang siden den retrospektive utstillingen ved Astrup Fearnley museet i 1998, skal Odd Nerdrum ha separatutstilling i Norge. Utstillingen You see we are blind åpner torsdag 17. mars hos Fineart Oslo på Tjuvholmen, og vil inneholde over femti malerier fra de siste tyve årene.

Internasjonalt blir Nerdrum regnet for å være den mest betydelige nålevende klassiske maleren. Han finner sine forbilder og inspirasjon hos de antikke grekere. Dette har gjort ham til den mest forhatte maleren i norsk kunsthistorie.

Først på 1980-tallet i Amerika ble Nerdrum anerkjent for sine bilder og i dag er han en av få norske malere som er representert i en rekke store museer i Amerika.

Som ung gutt ble han oppfordret til å bli modernist av sin stefar, som advarte ham mot det klassiske formspråket. Nerdrum lyttet ikke til advarslene og debuterte på Høstutstillingen i 1967.

I fjor refuserte den samme utstillingen det monumentale verket Tre menn i en båt. Maleriet ble til gjengjeld avduket i de refusertes salong på Fineart.

Den dårlige behandlingen fra kunstmiljøet til tross; Nerdrum har alltid vært en publikumsfavoritt. Han satte publikumsrekord med 70.000 besøkende på sin separatutstilling på Astrup Fearnley museet og som veileder har han skapt en bevegelse blant unge malere som kommer fra alle verdens hjørner for å gå i lære hos ham.

Det er en stor ære for Fineart å huse denne første separatutstillingen på over tyve år. Utstillingen åpnes av Christian Ringnes, torsdag 17. mars 18.00.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.