statens vegvesen

Strengere klimakrav til alle som skal ha oppdrag for Statens vegvesen

Nullutslipp på kjøretøy og maskiner og mer effektiv drift er blant tiltakene som skal sørge for at Statens vegvesen når målet om 55 prosents reduksjon i klimagassutslippene innen 2030. CO2-utslippene fra asfalt... Les mer »
lysstoffrør

Ny meningsmåling: To av tre i nord sier nei til elektrifisering av Melkøya

Bare rundt 15 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling i Nord-Norge synes det er en god ide at gassanlegget på Melkøya skal elektrifiseres, opplyser NRK. I Nordland svarte 59 prosent... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

Sylvi Listhaug krever folkeavstemning om Melkøya

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på at regjeringen nå går inn for å elektrifisere Melkøya med kraft fra land. FrP mener vedtaket vil svekke Nord-Norge som region og frykter skyhøyt konfliktnivå rundt... Les mer »
q

Q utfordrer Tine igjen: Ja til klimamelk overalt!

14.000 Qer utfordrer nå 206.000 TINE kuer til klimakamp. Slik får vi tempo på grønn innovasjon, hevder Q-meieriet. -Da vi i Q lanserte vår Klimamelk i april var Tine skeptiske. Men for... Les mer »
bakervarer

LESERINNLEGG: Hvor kommer bakervarene fra?

I et samfunn der bærekraft og kortreist mat stadig blir viktigere, bør flere forbrukere stille seg spørsmålet hvor maten de kjøper er produsert. Oppvarmede importerte bakervarer og halvfabrikata selges som aldri før... Les mer »
Glass og Fasadeforeningen

Snart må byggeplasser ha dokumenterte utslippsverdier

Alle produkter og komponenter som leveres til byggeplass må snart ha dokumenterte utslippsverdier. – Vi er glade for å være med som pilot i utviklingen av Glass og Fasadeforeningens EPD-generator. Verktøyet vil... Les mer »
Stortinget

Stortingspresidenten og den tyske parlamentspresidenten besøker Svalbard

Neste uke kommer den tyske forbundsdagspresidenten, Bärbel Bas på et arbeidsbesøk til Norge. Sammen med stortingspresident Masud Gharahkhani besøker hun Svalbard. I oktober i fjor besøkte stortingspresidenten Berlin og forbundsdagen. Når forbundsdagspresident... Les mer »
nordland

Nordland fylkeskommune: 38 millioner til bærekraftig samfunnsutvikling

– Troms og Finnmark fylkeskommune lyser i samarbeid med Nordland fylkeskommune ut inntil 38 millioner kroner over ordningen Arktis 2030. Ordningen skal støtte opp under regjeringens nordområdestrategi og prosjekter som bidrar til... Les mer »
nfk

200 000 kroner til klimaarbeid på Helgeland

Studiesenteret RKK Vefsn får et tilskudd på 200 000 kroner til gjennomføring av prosjektet «Klimaarbeid for kommunene på Helgeland». Fylkesrådet ønsker å styrke klimaarbeidet i kommunene, og mener prosjektet «Klimaarbeid for kommunene... Les mer »
fabrikk

Åpnet nytt karbonfangst-anlegg i Rana

Statssekretær Amund Vik (Ap) i Olje- og Energidepartementet åpnet fredag Elkems sitt anlegg for karbonfangst i Mo i Rana. – Det er gledelig at industrien på Helgeland og Rana kommune går foran... Les mer »