Stortingspresidenten og den tyske parlamentspresidenten besøker Svalbard

Stortinget

Neste uke kommer den tyske forbundsdagspresidenten, Bärbel Bas på et arbeidsbesøk til Norge. Sammen med stortingspresident Masud Gharahkhani besøker hun Svalbard.

I oktober i fjor besøkte stortingspresidenten Berlin og forbundsdagen. Når forbundsdagspresident Bas kommer til Norge 20. – 23. mars, skal de sammen besøke Svalbard for å lære mer om nordområdene og klimaendringene. Tysk-norsk samarbeid i en urolig verden er en viktig del av samtalene.

− Våre to land og parlamenter er nære venner og allierte. Vi samarbeider tett om blant annet klima og energi, og våre demokratier står sammen i en tid hvor det er krig i Europa, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

– Besøk på Svalbard gjør varig inntrykk, både fordi naturen er så barsk og sårbar, og fordi man merker klimaendringene så tydelig. Jeg tror det vil være nyttig å dele dette med min tyske kollega, sier Gharahkhani.

På Svalbard skal delegasjonen blant annet besøke Sysselmesteren, Svalsat og Store Norske. I tillegg skal de til Ny-Ålesund og besøke Norsk Polarinstitutt og Kartverkets anlegg, samt møte tyske forskere.

De to presidentene ankommer Svalbard mandag ettermiddag, og blir der til onsdag ettermiddag. Torsdag besøker Bas Stortinget, og skal møte medlemmer av utenriks- og forsvarskomiteen samt stortingspresidenten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.