Q utfordrer Tine igjen: Ja til klimamelk overalt!

q

14.000 Qer utfordrer nå 206.000 TINE kuer til klimakamp. Slik får vi tempo på grønn innovasjon, hevder Q-meieriet.

-Da vi i Q lanserte vår Klimamelk i april var Tine skeptiske. Men for oss i Q handler det om å utfordre det etablerte, sier Q- sjef Kristine Aasheim.

Hun forteller at Q er vant med å bli kopiert av storebror Tine, og nevner eksempler som skrukorken, yoghurt på poser og sukker reduksjon, ja også best før, men ikke dårlig etter merking på produktene. Hun lar seg ikke overraske av dette, konkurransen om å vinne forbrukeren er hun godt kjent med.

– Noen må starte skal vi få tempo på innovasjon, valgfrihet og mangfold i meierimarkedet, sier hun og er temmelig sikker på at klimamelk ikke hadde kommet i markedet, på mange år, om det ikke var konkurranse i råvaremarkedet.

– Q er flua som får elefanten til å danse. At Tine vil være med på å gi forbrukerne melk med lavere klimaavtrykk er jo supert, for et redusert klimaavtrykk fra landbruket, er jo det vi alle ønsker oss og kan bidra til, fortsetter Aasheim som sammen med Q-bonden vil utfordre videre på tempo og gjennomføring av klimaforbedringer.

Dette er et glimrende eksempel på at konkurranse i primærledd og meierihyllen driver innovasjon til forbrukers og klimaets beste. Vi gleder oss til å konkurrere om det laveste klimaavtrykket, sier Aasheim med et glimt i øyet.

-Derfor sender vi via våre 14.000 Quer og 290 iherdige Q-bønder, utfordringen til TINEs 206.000 kuer om å bli med i en konkurranse om å bli først til å redusere rap og litt promp av metan fra alle kuer, sier Aasheim.

Aasheim har gjennom mange år sett at Tine har kopiert Q-Meieriene på svært mange innovasjoner.

-Klimamelk er et direkte resultat av konkurranse på råvareleddet. Frem til 1998 hadde Tine monopol, og fortsatt er de en superdominant aktør med 96% av makten på råvareleddet og 75% av industrileddet. Skal vi få til tempo på denne type innovasjon må det være rettferdig konkurranse i hele verdikjeden. påpeker Aasheim. Det må være mulig å konkurrere også i denne delen av verdikjeden, og det er det vi kjemper for hver eneste dag, fortsetter Aasheim.

– Uten rettferdig konkurranse hadde vi aldri opplevd det vi nå ser i kampen om å redusere klimautslipp, sier Aasheim og erkjenner at det ikke alltid har vært like gøy å bli kopiert på alle innovasjoner gjennom årenes løp.

-Er det mulig å få til klimamelk til hele landet? Helt klart. Det er målet med lanseringen av Q klimamelk, som kommer i butikk i hele landet fra september av. Denne uken hadde vi gleden av å tappe den aller første klimamelken på Rogne gård hos Q-bonden Frida som er en av tre melkebønder som skal levere Q Klimamelk til hele landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.