Tryg satser på kvinnelige syklister

tryg

Norges Cykleforbunds hovedsponsor Tryg, har stor tro på kvinnelige syklister. Nå blir sponsormidlene fra selskapet øremerket nettopp dem.

I tillegg til å øremerke sitt økonomiske bidrag til våre kvinnelige landslag på landeveien, opprettes det et stipend som tildeles 6 junior- og 9 seniorsyklister. Bidraget skal være med på å styrke opp om satsningen for våre beste kvinnelige syklister.

– Vi er veldig takknemlige for at Tryg ønsker å satse på jentene. Dette gir jentene er mulighet til å kunne satse enda bedre. Vi ser viktigheten av å gi jentene gode forutsetninger for å satse på sykkelsporten fremover. Vi er glade for at Tryg gjennom sin kvinnesatsning gir muligheter for økt satsning, sier sportssjef Hans Falk.

Tryg er også svært fornøyde med den nye avtalen.

– Det handler om å løfte en gruppe innenfor sykkelsporten som tradisjonelt ikke har fått like mye støtte. I Tryg har vi valgt å sett fokus på kvinnelig lederskap, og da er det naturlig å også ta et løft for kvinnene inn i vår avtale med Norsk Cykleforbund. De har mange flinke unge talenter på landslaget, og det blir spennende å se hvordan vi kan hjelpe unge kvinnelige talenter inn mot OL i 2020, sier Espen Opedal, direktør i Tryg Forsikring Norge.

NCF og Tryg har i fellesskap bestemt av stipendet på seniorsiden skal brukes til egne samlinger, dekke kostnader tilknyttet deltakelse på ritt eller for å få fritak fra arbeid. Stipendet på juniorsiden skal i sin helhet øremerkes deltakelse i internasjonale ritt for å få økt internasjonal matching.

– Stipendet deles ut til de rytterne vi basert på 2017 resultater har størst tro på i årene fremover, sier sportsjefen.

Følgende utøvere får tildelt stipend:

Kvinner eliteVita Heine, Bergen CK/Hitec Products- Birk Sport
Emilie Moberg, Halden CK/Virtu Cycling
Susanne Andersen, Stavanger SK/Hitec Products- Birk Sport
Katrine Aalerud, Bryne CK/Virtu Cycling
Ingrid Moe, Bergen CK/ Hitec Products- Birk Sport
Stine Borgli, CK Victoria
Line Marie Gulliksen, Bærum OCK/ Hitec Products – Birk Sport
Thea Thorsen, Ringerike SK/ Hitec Products – Birk Sport
Ingvild Gåskjenn; Horten OCK/Hitec Products – Birk Sport

Kvinner junior
Pernille Feldmann, Stavanger SK
Thale Kielland Bjerk, Bærum OCK
Amalie Lutro, Stavanger SK
Natalie Irene Midtsveen, Ringerike SK
Silje Mathisen, Halden CK
Martine Gjøs, Horten OCK

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.