fritt ord

Fritt Ords Pris 2023 tildeles Julie Wilhelmsen

Stiftelsen Fritt Ords Pris 2023 tildeles seniorforsker Julie Wilhelmsen for å ha bidratt med nyanserende faglig kunnskap i et opphetet offentlig ordskifte, før og etter Russlands invasjon av Ukraina. Hun har gjennom... Les mer »
bi

Ny rekord for vitenskapelig publisering

BI-forskere publiserte i 2022 311 artikler i vitenskapelige journaler. Det er det høyeste antallet noensinne. – For at vi skal oppfylle vårt samfunnsansvar som en ledende europeisk handelshøyskole må vi drive forskning... Les mer »
politi

Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut

Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet en rapport om vektertjenestene i Norge. Den inneholder flere bekymringsfulle funn, og belyser utviklingstrekk som har stor betydning for samfunnet. Vekteryrket er mangfoldig, og en del av tjenestene innebærer... Les mer »
cv mal

Ny rapport: – Overraskende dårlig akademisk frihet i Europa

Det er en negativ utvikling av den akademiske friheten i Europa – også i land som Norge liker å sammenlikne seg med. – Det er lett å tenke at Europa er best... Les mer »
fabrikk

125 millioner til innovasjon i industri og tjenestenæringer

Tolv nye innovasjonsprosjekter innen industri og tjenestenæringer får støtte fra Forskningsrådet. Prosjektene skal ta for seg alt fra utvinning av sjeldne jordarter som muliggjør det grønne skiftet til behandling av aldersrelatert blindhet.... Les mer »
cv mal

Ny rapport: Slik er det digitale skole-Norge

Positive lærere, variert og dagsaktuell undervisning og økt læringsutbytte, men liten grad av koordinering og fragmentert forskning. Slik står det til med digitaliseringen i norsk skole. Det konkluderer skoleforskere fra tre norske... Les mer »
uis

Forskningsprosjekt skal gjøre undervisningen mer engasjerende

Lærer Olaug Ueland får tilbakemeldinger på undervisningen fra en personlig coach. Målet er at samhandlingen med elevene blir enda bedre, og at undervisningen blir mer engasjerende. Olaug Ueland er lærer ved Dalane... Les mer »
jobbsøknad

Høy produktivitet på hjemmekontor − Men flere «mister gnisten»

Hjemmekontor har få negative konsekvenser på kort sikt, viser ny rapport. Men opplevelsen av mening med jobben synker i takt med hyppigheten av hjemmekontor. Over halvparten av den norske arbeidsstokken har mulighet... Les mer »
helse forskning

15 forskningsprosjekter for dyrenes beste

Er det for dyrt å gå til veterinæren? Nå skal det aktuelle spørsmålet få et svar. Kan koagulasjonsmarkører i blodplasma brukes som indikator hos hunder har blitt bitt av huggorm, og mye,... Les mer »
epletre

Nytt prosjekt forlenger eplesesongen med flere måneder

Moderne lagringsteknologi gjør at du nå kan kjøpe norske epler langt utover den tradisjonelle sesongen. Det er gode nyheter både for forbrukere og produsenter. Eplesesongen strekker seg normalt fra september til november.... Les mer »