ngi

NGI tester ut grunnforholdene på månen

Fra 1967 til 1972 gjennomførte den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA en rekke romferder til månen. Nesten 400 kilo med jordprøver ble fraktet tilbake til jorda. NGI – Norges Geotekniske Institutt bruker nå CT-skanninger... Les mer »
sommer natur

Slik sparer du strøm på hytta i sommer

Høy rente og svak krone. I år er det mange som velger å feriere på hytta. Men uten strømstøtte og en nettleie «ingen» forstår, kan sommerens strømregning bli høy. Det er nærmere... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Pris 2023 tildeles Julie Wilhelmsen

Stiftelsen Fritt Ords Pris 2023 tildeles seniorforsker Julie Wilhelmsen for å ha bidratt med nyanserende faglig kunnskap i et opphetet offentlig ordskifte, før og etter Russlands invasjon av Ukraina. Hun har gjennom... Les mer »
bi

Ny rekord for vitenskapelig publisering

BI-forskere publiserte i 2022 311 artikler i vitenskapelige journaler. Det er det høyeste antallet noensinne. – For at vi skal oppfylle vårt samfunnsansvar som en ledende europeisk handelshøyskole må vi drive forskning... Les mer »
politi

Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut

Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet en rapport om vektertjenestene i Norge. Den inneholder flere bekymringsfulle funn, og belyser utviklingstrekk som har stor betydning for samfunnet. Vekteryrket er mangfoldig, og en del av tjenestene innebærer... Les mer »
cv mal

Ny rapport: – Overraskende dårlig akademisk frihet i Europa

Det er en negativ utvikling av den akademiske friheten i Europa – også i land som Norge liker å sammenlikne seg med. – Det er lett å tenke at Europa er best... Les mer »
fabrikk

125 millioner til innovasjon i industri og tjenestenæringer

Tolv nye innovasjonsprosjekter innen industri og tjenestenæringer får støtte fra Forskningsrådet. Prosjektene skal ta for seg alt fra utvinning av sjeldne jordarter som muliggjør det grønne skiftet til behandling av aldersrelatert blindhet.... Les mer »
cv mal

Ny rapport: Slik er det digitale skole-Norge

Positive lærere, variert og dagsaktuell undervisning og økt læringsutbytte, men liten grad av koordinering og fragmentert forskning. Slik står det til med digitaliseringen i norsk skole. Det konkluderer skoleforskere fra tre norske... Les mer »
uis

Forskningsprosjekt skal gjøre undervisningen mer engasjerende

Lærer Olaug Ueland får tilbakemeldinger på undervisningen fra en personlig coach. Målet er at samhandlingen med elevene blir enda bedre, og at undervisningen blir mer engasjerende. Olaug Ueland er lærer ved Dalane... Les mer »
jobbsøknad

Høy produktivitet på hjemmekontor − Men flere «mister gnisten»

Hjemmekontor har få negative konsekvenser på kort sikt, viser ny rapport. Men opplevelsen av mening med jobben synker i takt med hyppigheten av hjemmekontor. Over halvparten av den norske arbeidsstokken har mulighet... Les mer »