Ny rekord for vitenskapelig publisering

bi

BI-forskere publiserte i 2022 311 artikler i vitenskapelige journaler. Det er det høyeste antallet noensinne.

– For at vi skal oppfylle vårt samfunnsansvar som en ledende europeisk handelshøyskole må vi drive forskning av høy kvalitet som er relevant for samfunn og næringsliv. Det setter oss i stand til å tilby etterspurt utdanning, og til å bidra med oppdatert og nyttig kunnskap til virksomheter og myndigheter. Det er veldig gledelig å se den positive utviklingen over de siste årene, sier fungerende prorektor for forskning og fagressurser ved BI Bendik Meling Samuelsen.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse offentliggjorde fredag 14. april publiseringstall for norske forskningsinstitusjoner for 2022. BI opprettholder fjorårets rekordnivå, og er på 7. plass i Norge med 1,21 publiseringspoeng per vitenskapelig ansatt.

2022 var det beste året i BIs historie for antall artikler i vitenskapelige journaler.

BI-forskere hadde i 2022 totalt 502 publiseringspoeng, så vidt bak fjorårets rekordnivå på 508 poeng.

De beste vitenskapelige tidsskriftene kjennetegnes av høye siteringstall og utmerket vitenskapelig kvalitet, som igjen bidrar til at forskningen kan tas i bruk og har en samfunnspåvirkning.

BI forholder seg spesielt til rangeringen til Chartered Association of Business Schools (ABS), som vurderer kvaliteten på vitenskapelige tidsskrifter innen næringsliv og ledelse på en skala fra 1-4*.

Tidsskrifter rangert 3, 4 og 4* (4 stjerne) er blant de fremste innen fagfeltene sine globalt. I 2022 publiserte BI-forskere 134 artikler i slike ledende tidsskrifter, opp fra 124 i fjor.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse deler også inn vitenskapelige tidsskrifter i to nivåer, nivå 1 og nivå 2. Der tidsskrifter på nivå 2 er av høyere vitenskapelig kvalitet enn tidsskrifter på nivå 1.

I 2022 var 40 prosent av BIs publikasjoner på nivå 2. Dette er det høyeste noensinne og opp fra 39 prosent i 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.