Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut

politi

Arbeidsforskningsinstituttet har utarbeidet en rapport om vektertjenestene i Norge. Den inneholder flere bekymringsfulle funn, og belyser utviklingstrekk som har stor betydning for samfunnet.

Vekteryrket er mangfoldig, og en del av tjenestene innebærer at vekterne kan komme tett på mennesker som befinner seg i sårbare situasjoner, og/eller beveger seg på kant av loven. Hvordan er det egentlig å stå i en slik jobb? I denne rapporten får vi flere svar på det.

Her er noen av funnene:

  • Grensene mellom politi og vektertjeneste viskes ut. Vektere rapporterer om at de oftere blir tatt for å være politi og at de overtar stadig flere politioppgaver i samfunnet.
  • Det er en krevende jobb. Det rapporteres om for få vektere på jobb. Mange føler manglende mestring og noen rapporterer om at de går hjem med en «klump i magen» etter endt arbeidsdag.
  • I tillegg sier mange vektere at de ikke er trygge på å bli ivaretatt av arbeidsgiver hvis de blir utsatt for en uønsket hendelse.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.