Straffen for biljakt på Helgeland satt kraftig ned

elden

En kvinne som er dømt for en biljakt og andre forhold på Helgeland, har fått nedjustert straffen fra sju til fire måneders fengsel. – Tingretten tok for hardt i, sier forsvarer Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

– Tingrettens straffeutmåling var for streng. Det er derfor gledelig at lagmannsretten nærmest har halvert straffen, slik at den bedre samsvarer med rettspraksis, sier advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

Ingen ble skadd i biljakten fra Nesna til Mo i Rana i mai 2022. Bilen manglet ett dekk, og senere punkterte de øvrige dekkene. Hun var ikke ruspåvirket, men slet på den tiden med abstinensplager etter seponering.

– Hun er meget takknemlig for at det gikk så bra som det gikk. Hun ville aldri funnet på noe slikt i normal tilstand, sier advokatfullmektig Jonas Berge i Elden Advokatfirma.

Hålogaland lagmannsrett mente at biljakten som utgangspunkt tilsa fire måneders fengsel. Det ble også den samlede straffen etter tillegg for øvrige poster, samt strafferabatt for lang saksbehandlingstid og kvinnens erkjennelser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.