Stor etterspørsel etter bildeling: Tjen penger på bilen din i julen

bil

Om du ikke skal bruke bilen selv denne julen, er det gode muligheter å tjene flere tusen kroner på den. Finn frem skistativet og rydd bagasjerommet, det gjør bilen mer attraktiv for de som skal hjem til jul.

Over halvparten av alle Nordmenn reiser bort hele eller deler av julen, og nesten en tredjedel besøker venner eller familie i Norge, viser 2018-tall fra Virke. Med julaften på en tirsdag blir ferien lang for mange, det kan du gjøre gode penger på.

Julen er en populær periode for bildeling, for det tar de reisende helt frem dit de skal, fullpakket med venner, familie, julegaver, bagasje og skiutstyr. Men selv med 8000 biler på Nabobil-plattformen blir etterspørselen fort høyere enn tilbudet i høytiden.

– Når alle skal hjem til jul samtidig blir fly rask fulle, togavganger utsolgt og biler bestilt tidlig. Av erfaring kommer vi i julen til å bli fullbooket. Så har du en bil som står mye stille i desember kan du tjene gode penger på å leie den ut, sier daglig leder i Nabobil, Even Tangen Heggernes.

Mens Golf er den mest populære modellen på Nabobil gjennom året, øker etterspørselen etter andre modeller når flere skal sitte på, har med mye bagasje og det skal kjøres langt på norske vinterveier.

– Hvor mye du kan tjene avhenger av bil og periode. I julen ser vi at stasjonsvogner og litt større biler bookes først. Har du i tillegg skistativ, skiboks eller firehjulstrekk blir den garantert etterspurt. Men også elbiler og mindre biler er populære. Kan du leie ut bilen din hele jule- og nyttårsferien i år er mulig å tjene opp mot ti tusen kroner, sier Heggernes.

Nabobil gjør det enkelt å estimerer hvor mye du kan tjene på å leie ut bilen din. En ny kalkulator som lanseres på nabobil.no i begynnelsen av desember gir deg et anslag på utleieinntekt basert på bilmodell, hvor du bor og hvor ofte du kan leie ut bilen.

– Står bilen mye ledig, er sentralt plassert og kan åpnes med appen av leietakere, er det ikke uvanlig å tjene opp mot 100.000 kroner i året på bilen. Sjekk selv hva du kan tjene på utleiekalkulatoren vår, oppfordrer Heggernes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.