Stjernespekket julekonsert tilbake i Hunstad kirke i Bodø

taran

Bodøposten.no publiserte i fjor nyheten om at julekonserten «Stille natt Hellige natt» for første gang skulle komme til Bodø. Og nå kommer Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak, Lisa Børud, og Rune Larsen tilbake.

I 30 år har den tradisjonsrike julekonserten «Stille natt Hellige natt» fylt norske kirker med julens budskap, god førjulsstemning og tradisjonsrik julemusikk. Og i år gjør de det igjen.

De siste 17 årene har «Stille natt Hellige natt» turnert med nestor og folkekjære Rune Larsen i spissen. Og med seg på laget har han også denne gangen Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Tor Endresen som er tilbake etter noen års pause. Ny på laget i år er Lisa Børud. Lisa Børud spilte inn sitt første album som femåring og ble barnestjerne med 120.000 solgte album.

Som voksenartist hadde hun sitt gjennombrudd og imponerte mange i fjorårets Stjernekamp på NRK. Musikere på årets turné er Tove Kragset på tangenter og Olav Torget på gitarer.

I jubileumsåret har turen endelig kommet til Nord-Norge! «Vi har fått utallige henvendelser fra publikum og det har også vært et sterkt ønske fra artistene om å besøke denne landsdelen, så vi er veldig glade for at vi endelig har fått det til», sier produsent Tor Arne Ranghus.
Premieren på årets turné legges til Tromsø Domkirke den 22. november. 27. november besøker Stille Natt Hellige Natt Hunstad kirke i Bodø.

— Vi ønsker å forene høytid og glede og samtidig formidle respekten for budskapet og kirkerommet. Så betyr det ekstra mye for oss at turneen kan bety noe for å bekjempe fattigdom. Derfor vil noe av inngangsbilletten også i år gå til Strømmestiftelsen og deres arbeid blant de aller fattigste i verden, sier produsent, Tor Arne Ranghus i Taran AS.

Siden 2000 har Strømmestiftelsen vært med å arrangere konsertene, som siden starten på samarbeidet har gitt rundt 11 millioner kroner til bekjempelse av fattigdom i verden.

— For Strømmestiftelsen betyr samarbeidet svært mye. I tekst og toner formidler «Stille natt Hellige natt» solidaritet og nestekjærlighet inn i en urolig verden som kanskje trenger dette mer enn noen gang tidligere, sier Rune Mørland i Strømmestiftelsen.

I år besøker Stille natt hellige natt hele 41 kirker over det ganske land adventstiden. Turneen blir avsluttet i Fagerborg kirke den 22. desember.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.