Statsbudsjettet får kritikk av næringslivet

smb norge

Regjeringen la nylig frem statsbudsjettet for 2024 og kritikken har ikke latt vente på sag fra næringslivet. Bortsett fra Innovasjon Norge som mener budsjettet er positivt for gründere, er det få lovord å hente fra næringslivet.

For eksempel sykemelder Virke, næringslivets største organisasjon regjeringen når lederen for Virke, Bernt G. Apeland, ikke friskmelder regjeringens næringslivspolitikk. Virke mener med andre ord at politikken overfor næringslivet har vært feil over tid. Også SMB Norge kritiserer statsbudsjettet.

Bedriftene er fortsatt glemt når regjeringen foreslår at kun husholdningenes strømstøtte skal forlenges ut 2024. SMB Norge, interesseorganisasjonen for landets små og mellomstore bedrifter, reagerer på dette.

– SMB Norge mener det er kritisk at næringslivet blir glemt når regjeringen snakker om forutsigbarhet i strømprisen. Denne forutsigbarheten burde også gjelde bedriftene, og det er trist at regjeringen ikke ser at folks arbeidsplasser har samme behov for forutsigbarhet som husholdningene, sier administrerende direktør Jørund H. Rytman.

– Det er en krevende økonomisk tid. Det gjelder ikke bare for husholdningene, men også for bedriftene. Bedriftene opplever også økte renter og økte innkjøpspriser, og lavere etterspørsel fra forbrukerne på en rekke områder. For mange bedrifter vil økte kostnader til strøm kunne sette både mange arbeidsplasser og hele bedrifter i fare, og det burde regjeringen innse, sier Rytman.

– Vi konstaterer at terskelverdien for stønad til husholdningene blir satt opp fra 70 til 73 øre per kilowattime fra 1. januar 2024. Så regjeringen sender en økt regning til husholdningene også. Nok et eksempel på at man ikke kan stole på forutsigbarheten regjeringen snakker om, sier Rytman.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.