Slik velger du riktige festsko

damesko

Er man invitert til en formell fest vil man gjerne også se sitt aller beste ut gjennom å ha et gjennomført antrekk hvor både kjole, sko og tilbehør passer perfekt sammen.

Dette kan derimot være vanskeligere enn forventet, så vi hjelper deg her med å bestemme deg for hvilke sko du bør velge til festen:

Tenk komfort
Skal du på en fest hvor du vet du kommer til å være i mange timer og at du vil være mye på beina, bør du absolutt prioritere sko som er gode å gå i. Dette betyr derimot ikke at man skal velge joggesko, men det finnes sko med hæler som er mer komfortable enn andre.

Skal man danse og gå mye rundt bør man for eksempel ikke velge de aller høyeste og tynneste stiletthælene, men kanskje heller gå for noen med litt lavere og noe tykkere hæl.

På denne måten vil du unngå for mye press på tærne, som vil gjøre det smertefullt å gå etter en viss stund på beina.

Sørg for at skoene passer til antrekket
Selv om man kan være ganske kreativ når det gjelder sko som komplementerer antrekket, kan det være greit at skoene passer til en viss grad. Et godt eksempel er å tenke på farger, mønster og stil. Skal man for eksempel gå med en festkjole med mye mønster og farger kan det være lurt å velge sko som er mer nøytrale og gjerne ensfargede.

Gjennom å besøke nettbutikker som JJ’s House og andre lignende kan man enkelt se på bilder av kjoler og hvilke sko man har valgt til kjolen, om man ønsker litt inspirasjon.

Øv deg på å gå hjemme
Dersom du ikke er vant med å gå i høye hæler eller det er en stund siden du har gjort det, er det veldig lurt å øve seg på å gå hjemme først. På denne måten vil du bli mer komfortabel med å gå i skoene, noe som også vil legges merke til av andre. Det ser fort veldig lite elegant ut dersom man stavrer rundt i sko man helt tydeligikke er komfortable i.

Øver du deg med noen runder hjemme først vil du derimot bli vant til å gå i skoene, og du vil bli bedre på å finne balansen dersom skoene har høy hæl. Skal man gå med nye sko er dette spesielt viktig, ettersom flere sko blir bedre etter man har fått gått dem inn litt.

Tenk over hvor festen holdes og årstid
Skal man på en fest som holdes utendørs er gjerne stiletthæler et dårlig valg, da de kan synke ned i bakken og være vanskelige å gå i. I tillegg bør man tenke over om skoene risikerer å bli veldig møkkete dersom man skal være utendørs.

Andre ting man bør tenke over når man skal velge sko er hvilken årstid det er, og dette gjelder særlig på vinteren i Norge. Det kan derfor også være lurt å ha med ett ekstra sko par man kan skifte til.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.