Ikke gjør denne parkeringsfeilen!

codan

4 av 10 parkerer som regel med fronten inn. Det gir deg dårligere oversikt og større sjanse for skader, advarer Codan Forsikring.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Norstat for Codan Forsikring, sier 4 av 10 at de parkerer med fronten inn. 6 av 10 sier de rygger inn på parkeringsplassen.

I 2018 ble det rapportert inn 56 274 ryggeskader for 676 millioner kroner, ifølge tall fra Finans Norge.

– Mange synes nok det er enklere og raskere å parkere med fronten inn. Men ulempen kommer når man skal rygge ut. Da har man betydelig mindre oversikt, og man risikerer å kjøre på både fotgjengere og andre biler, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring.

Ifølge trafikkreglene er det den som rygger som har vikeplikt for de andre trafikantene.

– Å kjøre ut av parkeringsplassen med fronten først gir betydelig bedre oversikt og ingen problemer med vikeplikten, sier Persson, som kjenner til at både firmaer og barnehager har innført det som regel at man skal rygge inn når de parkerer.

Generelt mener skadesjefen at det er færre forstyrrelser når man rygger inn enn det er når man rygger ut. Hvis man rygger ut derimot, rygger man ut i en trafikk hvor både biler og fotgjengere kan komme raskt forbi.

– Den tiden man har spart ved å kjøre raskt inn med fronten først mister man fort, siden det ofte tar lengre tid å rygge ut, sier Persson

Ifølge Norstat-undersøkelsen er menn flinkere enn kvinner til å parkere fornuftig. 7 av 10 menn sier de rygger inn ved ankomst, mens andelen kvinner er 5 av 10.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.