Slik sorterer du julemiddagen

julebord

Mens du venter på at svoren skal bli sprø, kan denne guiden sørge for at kjøkkenet ikke blir helt kaotisk før julemiddagen.

Mange glemmer nemlig hvordan avfall og matrester skal sorteres i julestresset på julaften. Her får du sorteringstipsene for julemiddagen:

Sorteringstips #1

Fløte- og sauskartonger skylles og sorteres som kartong og papir. Dere kan også delta i returkartonglotteriet hvis dere husker å skrive navn og telefonnummer.

Sorteringstips #2

Fyll tyttebær- og sennepsglasset med litt vann, sett på lokket, rist glasset og hell ut vannet. Er det litt for mye igjen, er det kanskje enklere å ta en sveip med et kjøkkenpapir eller brukt serviett. Sorter som glass– og metallemballasje og vips kan dine glass bli til nye glassprodukter!

Sorteringstips #3

Både ribbe-, pølse-, sviske- og potetpakken sorteres som plastemballasje. For å unngå lukt i plastinnsamlingen din, kan det være lurt å skylle plasten fra ribben i litt kaldt vann.

Sorteringstips #4

Potetskrell sorteres som matavfall, hvis du har en slik ordning din kommune. Hvis ikke, sorteres det som restavfall. Ribbefettet kan settes tildekket ut i kulda til det stivner, så blir det mindre gris når man skal ha det over i matavfallet.

Sorteringstips #5

Pass på at tomme surkål- og sausposer kastes i restavfallet og ikke legges tilbake i kartongene de kom i.

Kilde: Grønt Punkt Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.